Hilda och Hanibal hoppade hela vägen till Jönköping Horse Show


Hanna Uhlin 2023-11-17

Hilda Nevander tävlar för Landvetter Ryttarsällskap.<br />BILD: LINN&Eacute;A SVENSSON/LINNEASFOTOBOK
Bild:Linnea Svensson / Linneasfotobok
Hilda Nevander tävlar för Landvetter Ryttarsällskap.
BILD: LINNÉA SVENSSON/LINNEASFOTOBOK


SPORT | Ryttartalangen Hilda Nevander, 15, och ponnyn Hanibal tog sig ända till Jönköping Horse Show efter att ha samlat ihop 30 poäng under sommarens hopptävlingar. Förra veckan gick finaltävlingarna i Agria Pony Trophy av stapeln i mässhallen Elmia i Jönköping.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse, säger Hilda Nevander.


 

15-åriga Hilda Nevander bor i Landvetter och tävlar för Landvetter Ryttarsällskap. Ridit har hon gjort i hela sitt liv – och övningen har gett färdighet. För en dryg månad sedan kvalade hon in till Jönköping Horse Show och finalen av hopptävlingen Agria Pony Trophy efter att ha plockat 30 poäng i säsongens kvaltävlingar. I år var rekordmånga sugna på att ta sig till hoppningarna på Jönköping Horse show, och Agria Pony Trophy Hoppning hade över 200 ponnyekipage i sina kval. Hilda Nevander och ponnyn Hanibal rankades elva i kvalen och var ett av totalt 21 ponnyekipage som tog sig vidare i C-klassen.

Förra veckan gick finaltävlingarna av stapeln på Jönköping Horse Show. Hilda och Hanibal deltog i två hopptävlingar, men någon pallplacering blev det inte för C-ponnyekipaget från Landvetter.

– Under den första tävlingen var jag felfri i grundhoppningen och gick vidare till omhoppning. Sedan satsade jag lite för mycket och fick två nedslag, men jag är ändå jättenöjd med den rundan.

Finaltävlingen var en väldigt svår bana och där rev jag näst sista hindret i grundomgången, så det blev ingen omhoppning. Men jag är ändå jättenöjd med att ha kommit dit, säger Hilda Nevander och tillägger att Jönköping Horse Show var en upplevelse i sig:
– Första kvällen var vi 60 personer som red in på arenan med våra ponnyer. När vi inte tävlade stod Hanibal uppe i ett av alla tillfälliga stall som hade byggts upp och det var över 800 hästar på plats. Så det var häftigt bara att få vara med i tävlingarna.

Vad har du för mål framöver?
– Att ta sig till Jönköping Horse Show var faktiskt en av mina drömmar. Sedan vill jag hitta en bra D-ponny, för jag börjar bli lite för stor för Hanibal. Så det är mitt nästa mål.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.