Lerumsderbyt levererade dramatik och målkalas

Denny Bågenholm 2023-11-17

Lerumstjejerna firade segern efter derbysegern mot Floda med 5-4.
Bild:Arkivbild

SPORT | I ett spännande och händelserikt derby återupplevde sportfans glädjen av lokal rivalitet för första gången sedan februari 2020. Matchen mellan FBC Lerum och Floda blev ett uppvisning i skickligt spel och taktisk finess.

FBC Lerum visade prov på en imponerande start när 16-åriga Ella Westerberg gjorde matchens första mål, följt av Nelly Larsson som utökade ledningen. Trots att Floda skapade flera vassa målchanser, var det Lerums målvakt, Sarah Flodmar, som stal showen med sina spektakulära räddningar.

Sara Ljunggren och assistdrottningen Ebba Samuelsson kombinerade vackert för att skicka in 0-3, vilket avslutade den första perioden. FBC:s dominans fortsatte med ytterligare mål från Nelly Larsson och nyförvärvet My Morén, vilket tog ställningen till 0-5.

Floda svarade dock starkt i den tredje perioden. Med Elin Lundblads ledarskap reducerade de ledningen till 3-5. När matchen närmade sig slutet, gjorde Lundblad ett imponerande mål, vilket lämnade endast en minuts marginal.

Trots Floras intensiva ansträngningar att kvittera, säkrade Sarah Flodmar segern för FBC Lerum med en sista räddning. Matchen slutade 4-5 till Lerum, och bjöd publiken på en nervkittlande upplevelse av sportens dramatik och skönhet.

Coach Mattias Flodén summerar matchen på klubbens hemsida.
–  Vi är riktigt fina och spetsiga med boll i 40 minuter. Skickligheten i sista tredjedelen sticker ut likaså flera härliga spelvändningar där två resulterar i mål. Sarah gör en kanoninsats i målet vilket tillsammans med ovan nämnda delar ger oss en skön femmålsledning. Det som sker i tredjeperiodens första 10 minuter är skickligt utfört av Floda samt något vi kan lära oss utav och förbättra. Vårt boxplay har inte fungerat tillräckligt bra och vi behöver sätta oss vid ritbordet, diskutera och justera. Efter deras 3-5 mål tar vi tillbaka initiativet i matchen vilket är mentalt starkt av tjejerna. Lite väl spännande sista sekunderna för min smak men som alltid, en riktigt skön känsla att vinna och tre nya poäng in på kontot, Mattias.