Sävehof missar Final 4


Denny Bågenholm 2023-11-18

Det var en tung fredagskväll när Ystad satte stopp för Sävehofs dröm om att delta i Sveriges första Final 4 upplägg som spelas i Halmstad.
Bild:Karin Celander
Det var en tung fredagskväll när Ystad satte stopp för Sävehofs dröm om att delta i Sveriges första Final 4 upplägg som spelas i Halmstad.

SPORT | Från det första mötet i kvartsfinalen mot Ystads IF var IK Sävehof under press. De stod inför en utmaning att vända ett underläge på fyra mål för att nå ATG Svenska Cupens Final4.

 

Fredagskvällens match blev en svår uppgift och Ystad segrade återigen, denna gång med 39-32. Huvudtränare Michael Apelgren uttryckte sin besvikelse över lagets försvarsspel efter matchen.

IK Sävehof-spelarna Emil Berlin, Gustaf Wedberg och Sebastian Spante lyckades alla i shootout, men Ystad matchade deras insats. Sävehof behövde därmed vända underläget på hemmaplan i Partille Arena. Ystad tog tidigt ledningen, vilket ledde till en timeout begärd av Apelgren.

Sävehof kämpade sig tillbaka, men lyckades inte helt jämna ut ställningen. Halvtidsresultatet var 21-18 till Ystads fördel. I den andra halvleken reducerade Kelvin Roberts för Sävehof, men laget kunde inte stå emot Ystads dominans och förlorade med 39-32. Apelgren kommenterade att försvaret och målvaktsspelet inte var tillräckligt starkt.

Med utgången ur ATG Svenska Cupen missar Sävehof chansen att delta i Final4 på herrsidan. Apelgren uttryckte sin besvikelse men såg även en potentiell fördel i att undvika matchkrockar med landslagsuppehållen.

En ljusglimt för Sävehof var dock debuterna för Emil Johannisson och Neo Kollryd i A-laget, båda gjorde mål kort efter att de kommit in på plan. Trots nederlaget fanns det alltså positiva inslag i Sävehofs spel.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.