Partille vann kvalet – klara för division 3


Denny Bågenholm 2022-10-23

Segerrusiga spelare firar kvalsegern i Alingsås efter matchen.
Bild:Camilla Voldseth
Segerrusiga spelare firar kvalsegern i Alingsås efter matchen.

Pontus Jonasson sätter ledningsmålet 2-1 efter 91 minuter.
Bild:Camilla Voldseth
Pontus Jonasson sätter ledningsmålet 2-1 efter 91 minuter.

Glada miner direkt efter slutsignalen.
Bild:Camilla Voldseth
Glada miner direkt efter slutsignalen.

Firandet fortsatte i klubbstugan innan kvällen fortsatte inne i Göteborg.
Bild:Camilla Voldseth
Firandet fortsatte i klubbstugan innan kvällen fortsatte inne i Göteborg.

SPORT | Det räckte med oavgjort på bortaplan för att vinna kvalserien och följa med redan klara Jonsered upp i trean. Enkelt på pappret, svårare i verkligheten.

– Vi får inte lägga oss på försvar tidigt och bevaka ett 0–0-resultat, sa tränare Kim Roland dagen före match.


 

Det var ett stort bortafölje som tog sig till Alingsås för att heja fram sitt rödvita favoritlag till att för andra gången under 2000-talet avancera till trean. Även förra gången gick man upp via kval och höll sig kvar en säsong. Nu fanns det goda chanser att göra om bedriften.

Båda lagen visste om förutsättningarna och man kunde förväntat sig en tillknäppt inledning men så blev det inte alls utan det radas upp målchanser första kvarten. Det är dock hemmalaget som utnyttjar chanserna och tar ledningen efter 7 minuter.
– Det byts chanser och vi har ett par träffar i virket men även Gerdsken går för fullt. Vi kanske borde haft ledningen i första men nu fick de göra mål i stället, säger Kim Roland.

Tempot sänks något och det är fortsatt 10 i paus. Kim tycker att Partille är klart bättre och det känns som laget kommer lyfta sig inför de avslutande 45 minuterna. I andra halvlek trummar Partille på och Samuel Wesley får kvittera till 1–1.
– Det är vår match som jag tycker vi äger och kontrollerar, de får sticka upp ibland, när Samuel Wesley kvitterar till 1–1 så känns det väldigt stabilt, fortsätter Kim.

Då händer något som ställer det, ett misstag och Gerdsken får straff i ett av deras få anfall under andra halvlek. Segervittringen utbyts mot oro inför missad kvalseger. Men det finns inget som hindrar kvalsegern denna eftermiddagen då Partilles målvakt Johan Andersson räddar straffen och sedan sätter Pontus Jonasson 2–1 i 91:a minuten. Att Gerdsken kvitterade i den sista sparken hjälper föga utan Partille vinner gruppen med sju poäng och spelar för andra gången i klubbens historia i division 3.

Hur är läget idag, Kim Roland?
– Det är en rätt stökig dag, det rings, skickas sms och det blev sent inatt, säger Kim och skrattar.

– Vi gjorde stan och killarna är ju lite yngre än mig, men jag höll ut och avslutade med nattamat  halvsex efter full fart på Park Lane hela natten, då var vi väl 11-12 spelare kvar. Jag var hemma 6:30 så det har inte blivit så mycket sömn. Men det är det värt, fortsätter han.

– Jag är dålig på att njuta, det är mycket som fått vänta under kvalspelet och det är det dags att börja ta tag i nu. Sen börjar vi träna på onsdag och det ska börja planeras lite träningsmatcher som jag ville vänta med tills jag visste var vill skulle spela nästa säsong.

– Men jag ska försöka suga på segern under dagen innan det blir en riktigt skön kväll och jag ska sova riktigt gott inatt.

Stort grattis till Partille IF och kvalsegern önskar Lokalpressen, vi syns i trean nästa säsong.




Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.