Allsvenskt rugby-guld till Spartacus


Leif Lundvall 2022-10-22

Jubel när slutsignalen gick och Spartacus var allsvenska mästare.
Bild:Lasse Jansson
Jubel när slutsignalen gick och Spartacus var allsvenska mästare.

SPORT | Spartacus Rugby krönte i lördags en fin säsong med ett allsvenskt guld som plockades hem i en spännande match mot stockholmska Erikslund RK. Finalen beskrevs av de tillresta supportrarna som gastkramande och avgjordes inte förrän i absolut sista minuten.

 

Redan mot Lugi i semifinalen var det otroligt jämnt och den matchen lyckades Partillelaget vända från ett underläge i halvtid till en knapp vinst. Finalen spelades sedan på neutral plan i Norrköping.

– Vi åkte till Norrköping med stor optimism men utan ett par av våra viktigaste spelare. Bland annat landslagsaktuella Dino Kodzic, som varit hemma i Kroatien, och som vi fick dirigera om till Arlanda och sätta i en taxi mot Norrköping för att han skulle kunna vara med i matchen, säger klubbens Adrian Qvarnström.

Matchen blev en riktig nagelbitare. Erikslund tog ledningen men Spartacus kom tillbaka och i paus var ställningen helt jämn, 19 – 19. I andra halvleken var det åter Erikslund som tog ledningen men Spartacus, som tog sina flesta poäng på så kalllade ”försök”, gav sig inte och hade ledningen med några minuter kvar.

Läs mer i tidningen >>>


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.