Denny Bågenholm 2022-10-23

Lagkapten Sebastian Karlsson fick jubla i Ulricehamn.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Sävehof får lämna hemmaborgen som är upptagen med snövit och motorsågar. Istället spelar man hemmamatch på bortaplan i Ulricehamn inför knappt 700 åskådare. – Vi måste springa mer säger Simon Möller i paus.

Sävehof sätter tempot i inledning och snabbt tar man ledningen med 4-0 innan Aranäs vaknar till liv. Dubbelt slarv bjuder in Aranäs i matchen och Philip Jonsson får sätta två bollar i tom kasse. sävehof spelar 5-1 och aranäs tar ut målvakten i anfall och försöker dra ner på tempot. Simon Möller storspelar i mål och har fyra räddningar efter en kvart.

Det står 10-6 efter 19 minuter och Simon fortsätter briljera, han får även göra mål. Det står 17-12 i paus och Simon är ganska nöjd med inledningen.
– Vi börjar bra, men sen har vi ingen struktur och lite för mycket misstag. Vi måste höja tempot i andra halvlek. Det blir lite långsamt när de spelar 7-6. Vi måste minimera de tekniska felen och öka tempot, så kommer det bli seger, säger han.

Simon fortsätter dominera i början på andra halvlek när han räddade två straffar direkt, den andra klistrar han med högerhanden och det är tufft för för Aranäs. Sävehof ökar avståndet till 19-13 och Aranäs tar timeout. Simon Möller byter mot Oscar Sävinger efter 53 minuter och 40 procent räddningar. Oscar tackar och inleder med två räddningar. Matchen slutar 32-22 och Simon Möller belönas med en blomsterkvast för bästa spelare.

– Vi står väldigt bra bakåt och simon är fantastiskt bra. Bra försvarsspel sätter tonen. Jag sliter hårt bakåt och är väldigt nöjd med min insats, säger Pontus Brolin efter 7 assist i C Mores sändning från matchen.

Sävehof går från en sjundeplats till en tredjeplats i Handbollsligan.