Oskar från Partille gjorde succédebut i SHL


Denny Bågenholm 2023-01-03

Oskar spelade GP-pucken när han var yngre och vann många andra fina priser i Partille Hockey.
Bild:Peter Blomgren
Oskar spelade GP-pucken när han var yngre och vann många andra fina priser i Partille Hockey.

SPORT | Från Partille Hockey till Malmö Redhawks. Nu har Partillesonen debuterat i Svenska Hockeyligan och hållit nollan i matchen mot HV71.

– Jag trodde inte jag skulle få spela så jag blev skitnervös när jag klev in efter halva tredje perioden, säger Oskar.


 

Oskar började med hockey när han var runt två år, men han har även testat det mesta inom olika bollsporter. När han var yngre har han spelat handboll, fotboll, innebandy men hockey har alltid varit favoritsporten.
Pappa Jesper spelade handboll som yngre och har alltid stöttat sonen under hans uppväxt.
– Jag är jättestolt över Oskars vilja och kämpaglöd, det kräver mycket för att komma dit han är idag och det har blivit många timmar i kalla islador genom åren. Jag var väl med som mest fram till han började spela med Mölndal då det blev mer professionellt. Nu är jag med och stöttar från läktaren. Jesper spelade med IK Sävehofs handbollslag födda 1971 med Lasse Sunegårds som tränare, fast det blev inga stora stjärnor i det handbollslaget.

För att återvända till huvudpersonen så slogs Partille och Mölndal ihop för båda lagen saknade fullt lag. Det blev sedan en naturlig övergång då alla gamla spelare från Partille gick till Mölndals Hockey. När det var dags att söka gymnasiet kom Oskar in på ishockeygymnasiet i Troja-Ljungby och började även spela med laget.
– Det var två jättebra år i Troja-Ljungby där jag trivdes väldigt bra, jag fick mycket speltid och kände att jag växte som spelare och person. Det var hårt jobb med skola och hockey, men mitt mål har alltid varit att bli som bra det går.

Under perioden i Troja-Ljungby hade Oskar kontakt med flera klubbar där Växjö, Örebro, Rögle och Malmö visade intresse för honom. Till slut föll valet på Malmö och det har han inte ångrat.
– Jag trivs bra i Malmö och jag hoppas få mer speltid även i A-laget. I J20 där jag spelar normalt har det gått sådär och vi har inte riktigt kommit upp i den nivån vi hade hoppats på, men det kan ju vända.

Hur gick det till när du fick chansen att debutera i SHL?
– De ringde från klubben under julen och sa att jag skulle stå i båset för vår vanliga andramålvakt var sjuk. Så då åkte jag ner till Malmö och fick stå i båset i förlusten mot Frölunda. I matchen efter så mötte vi HV71 och då sa de till mig mitt i tredje perioden att jag skulle stå, jag blev jättenervös men de andra killarna lugnade ner mig och sa att det kommer gå bra.

Då var du helt ouppvärmd när du klev in?
– Ja det är ju bara att gå in och köra, man hinner tänja lite och köra några snabba upphopp sen är det bara att ta plats mellan stolparna.

Du tog flera skott och höll tätt i förlängningen så att Malmö vann på övertid med 2-1?
– Ja det var helt galet, jag har fått berättat att de hejade och skrek mitt namn på läktaren men jag hörde ingenting, jag var så fokuserad och det var bara vinst som gällde.

– Det gick ju mycket snabbare än allsvenskan och J20, men med stöttning av grabbarna och hjälp av stolparna gick det vägen. Känslan efteråt var nästan som vi vunnit SM-guld när alla klappade om mig, både hjälm och klubban försvann i uppståndelsen säger en glad Oskar Blomberg till Malmö TV.

Malmö och Oskar möter ikväll Oskarshamn och är i rejält behov av en seger då man ligger sist i SHL med tre poäng upp till HV71, kanske får Oskar chansen ikväll igen?
– Jag är med i båset och vem vet om jag får chansen igen, det viktigaste är ändå att vi vinner matchen, avslutar Oskar.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.