Sävehof körde över tabelljumbon

Denny Bågenholm 2023-01-04

Inte ens när Sävehof spelade horisontellt kunde Heid rubba serieledaren på tisdagskvällen.
Bild:Tommy Holl

SPORT | När Heid kom på besök för att vända sin bottenlösa trend valde tränaren Jesper Östlund att ställa över en del ordinarie spelare och flytta upp farmarlaget S-Hof's spelare. Heid hängde med under första halvleken men det blev ändå vinst för hemmalaget med 25-14.

Frida Rosell sköt på allt och gjorde åtta mål på 15 försök. Thea Khylberg var säkerheten själv med fem mål på fem försök. Den tidigare Sävehofmålvakten Clara Wolf höll kvar Heid länge i matchen med nästan 40 procent räddningar. Julia Qvarfordt debuterade i SHE och fick göra ett mål.
– Nervös som tusan, inspringet var inte det roligaste jag gjort, säger Julia och skrattar. Men när man väl började spela var det inget konstigt. Det var roligt att få sätta dit målet men jag måste förbättra min landningsteknik för knäna är helt blåslagna, men det är det värt, avslutar hon.

Första halvlek är långt ifrån välspelad med mängder av tekniska fel från båda lagen där Sävehof går in i fällan och drar ner tempot så Heid får hänga med i matchen. Tack vare en hel del svaga avslut av hemmalaget, och trots fem straffar och två utvisningar för Heid håller de jämna steg med Sävehof, halvtidsresultat 13-9. Med endast tio utespelare och bara två födda innan 2000-talet känns det som att det blir svårt för Heid att behålla skärpan i andra halvlek.

Skillnaden mellan lagen märks tydligt i andra halvlek när tröttheten börjar göra sig påmind, Heid orkar endast med fem mål under andra halvlek där Sävehof gör 13 och vinner komfortabelt med 25-14. BK Heid har spelat i högsta ligan sedan 2006 men efter årets säsong krävs det mer än ett mirakel om de ska hålla sig kvar i SHE. Det är inte omöjligt att Heid tangerar CaperioTumbas historiskt dåliga resultat från säsongen 2011/12 på noll poäng.