Baltichov inledde året med seger

Denny Bågenholm 2023-01-03

Gabriel Gegerfelt blir näst bäst i Baltichov med sina åtta mål i segermatchen mot Skövde.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Efter en sur förlust på hemmaplan mot Skövde innan jul var det dags för revansch när serien vände och Baltichov tog sig till Skövde på årets andra dag för att fortsätta jakten på en division 1 plats nästa säsong.

Baltichovs Oliver Todorovic har kommit tillbaka efter sin långa skadefrånvaro och spelar bättre handboll än någonsin. Mot Skövde var han stekhet och gjorde tre mål innan det gått två minuter. Inledningen av matchen svängde då Skövde gjorde nästkommande tre målen. Sen vänder Baltichov matchen igen men nu genom Gabriel Gegerfelt som även han gör tre raka mål och bortalaget är i ledning med 6-3 efter tio minuter.

Resten av halvleken håller Baltichov avståndet på ett par mål och går till pausvila i ledning med 18-16.

Andra halvlek fortsätter att vara jämn och lagen fortsätter att följa varandra i målprotokollet. Det finns två riktiga giganter på planen, i Baltichov gör Olivier Todorovic 12 mål men får ändå se sig besegrad som matchen bästa målskytt av Skövdes Linus Gustavsson som får näta 13 gånger.

Med sju minuter kvar är det helt jämt igen och matchen står och väger. Två snabba Baltichovmål, en utvisning på lagkapten Anton Fjelner och missad straff för Skövde skruvar upp stämningen ytterligare. Baltichov gör 32-29 genom Oliver Todorovic när det återstår två minuter och matchen är vunnen, revanschen klar och Baltichov jublar över segern. När bussen rullar hem mot Lerum är laget trea i tabellen på en kvalplats endast en poäng från serieledning bakom Country och Skövde.