OK Landehof är årets skidskytteförening


Jonas Bengtsson 2022-07-01

OK Landehof är årets skidskytteförening. Priset delades ut i förra veckan på en träning. Tränaren Thomas Swahn längst till vänster.
Bild:Privat
OK Landehof är årets skidskytteförening. Priset delades ut i förra veckan på en träning. Tränaren Thomas Swahn längst till vänster.

SPORT | OK Landehof knäppte storklubbarna från norr på näsan vid vårens Junior-SM. Nu har man även utsett till årets svenska skidskytteförening.

– En väldigt trevlig överraskning, det känns jätteroligt, säger tränaren Thomas Swahn.I Göteborgsområdet finns det bara en enda aktiv skidskytteförening – OK Landehof från Landvetter som dock är allt annat än lokal då man har utövare från både Härryda kommun och många av grannkommunerna. Närmaste föreningar finns annars i Borås och Vänersborg. För även om skidskyttet ökat i de södra delarna av Sverige tack vare en satsning från förbundet så domineras sporten av föreningarna norrut.
Men på senaste Junior- och Ungdoms-SM kom ett trendbrott då uppstickaren OK Landehof blev bästa förening efter att ha plockat hem imponerande nio medaljer, tio om man räknar in ett stafettguld med ett mixat lag.
Och på en träning i förra veckan kom ännu ett glatt besked då Svenska skidskytteförbundets konsulent och utvecklare Jörgen Larsson hade med sig diplom och blommor.

– Han brukar ju besöka oss ibland så det var inget konstigt med det, men det blev ju såklart en väldigt trevlig sista träning för säsongen då han berättade att vi utsetts till årets skidskytteförening, berättar THomas Swahn som är huvudansvarig för skidskyttet i föreningen men berättar att mycket av framgångarna beror på att man är ett sammansvetsad och hjälpsam grupp av tävlande och ledare och inte minst aktiva föräldrar.

– Skidskytte är en sport som kräver många hjälpande händer, inte minst i ungdomsåren. Vi är ju på mycket resor tillsammans och vi har det jätteroligt tillsammans vilket såklart också är en del i framgångarna.

Vad sa de aktiva som var med på träningen när priset delades ut?
– De blev väldigt glada och vi var väl alla lite tagna på sängen av överraskningen för vi känner ju Jörgen och har god kontakt. Men nu hade han med sig något “i bakfickan” vilket såklart var jätteroligt. I dagens läge när alla har mobilkameror så skulle det tas massa bilder och det var kommentarer som “wow, är det verkligen vi som vunnit det här”. Det känns helt klart stort att få vinna det här.

Förutom gratulationer, blommor och diplom ingår det även en prissumma i utnämnandet, hur stor summa visste dock inte Thomas vid intervjutillfället.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.