FBC Partille klara för allsvenskan


Denny Bågenholm 2022-06-30

Efter att missat i kvalet är nu ändå FBC Partille klara för allsvenskan nästa säsong
Bild:D Foto
Efter att missat i kvalet är nu ändå FBC Partille klara för allsvenskan nästa säsong

SPORT | FBC Partille har idag tackat ja till att fylla den vakanta platsen i herrallsvenskan södra i och med att Lagans IBK valt att dra sig ur serien. Frågan kom till klubben under onsdagen och efter enhälligt styrelse- och Sportchefsgruppsbeslut har nerbjudandet formellt accepterats.

Laget var snubblande nära att av egen kraft ta sig upp i Allsvenskan i våras men föll med minsta marginal mot Lund i en tuff trematchersbatalj där man efter halva matchserien hade rejält grepp på de duktiga Skåningarna. I och med Lagans beslut att dra sig ur seriespelet så uppstod en vakans och FBC Partille rankades högst av alla tillgängliga lag från play-off 2. Efter att fått enhälliga beslut av styrelsen och sportgruppen har Herrlaget informerats och konsulterats och vi känner alla stor tillförsikt och möjlighet i att äntligen få spela i Allsvenskan igen. Skriver klubben på sin hemsida.

– Föreningens målsättning är att långsiktigt vara stabila Allsvenska lag med en bra grund för talangutveckling. Damerna gick upp med minsta marginal, herrarna missade. Ibland är skillnaden mellan succé och misslyckande minimal säger klubbens sportsligt ansvarige Ulf Andersson på klubbens hemsida.

Nästa säsong spelar klubbens båda elitlag i Allsvenskan.

Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.