Offsides chefredaktörer har samlat sina bästa fotbollsklenoder


Jonas Bengtsson 2022-11-20

\
Bild:Tommy Holl
"Texterna i ‘Klenoder’ har lång hållbarhet, särskilt människoporträtten. De funkar faktiskt nästan precis lika bra att läsa nu som att de utspelar sig 2014 eller 2019", säger Johan Orrenius (till höger) som tillsammans med Anders Bengtsson är chefredaktör för fotbollsmagasinet Offside.

SPORT | Anders Bengtssons och Johan Orrenius nya bok innehåller fotbollsreportage från både spelarbussen, ålderdomshemmet och ett kaotiskt Sierra Leone. Guldstrider och snackisar placerades däremot på avbytarbänken – för i “Klenoder” är det inte bollen som är i fokus utan människorna.

 

– Den typen av berättelser är lite starkare och mer tidlösa, säger Anders.
2012 blev Anders Bengtsson och Johan Orrenius chefredaktörer för fotbollsmagasinet Offside. Som tioårsjubileum har de nu släppt “Klenoder” där duon samlat sina bästa reportage genom åren.

– En del av våra grejer tenderar att drunkna i bruset när vi publicerar dem, för vi skriver ofta reportage om saker som inte är den hetaste snackisen. Vi är lite “offside” vilket gör att de texterna kanske inte välter kioskerna när de kommer. Men däremot så har de väldigt lång hållbarhet i stället, säger Johan Orrenius när Lokalpressen besöker redaktionen i Lagerhuset på Järntorget.

– “Klenoder” är en antologi med tidigare publicerade texter och brukar därför i vanliga fall inte att sälja jättemycket, eller för den delen recenseras. Då krävs det något nytt, som Olof Lundhs nya bok om VM i Qatar. Men vår bok har sålt mer än vad vi kanske vågade hoppas på och trycks nu i en andra upplaga vilket är väldigt roligt, säger Anders Bengtsson som likt kollegan fått många glada tillrop från nöjda bokläsare.

TÄVLING - Vinn "Klenoder"
Lokalpressen Härryda/Lerum/ Partille tävlar ut tre exemplar av Offsides nya reportagebok ”Klenoder" som samlar chefredaktörerna Anders Bengtssons och Johan Orrenius bästa texter.
Skicka ett mejl till tavling@lokalpressen.eu för att vara med i utlottningen. Glöm inte att märka mejlet med ”Offside” samt bifoga namn, adress, telefonnummer – och favoritlag!
Lycka till!

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.