Baltichov höll undan och vann


Denny Bågenholm 2022-11-19

Ett av Maja sjöbergs mål i bortamatchen mot Sport där man vinner med 25-24.
Bild:Denny Bågenholm
Ett av Maja sjöbergs mål i bortamatchen mot Sport där man vinner med 25-24.

SPORT | Baltichov har börjat säsongen lite sämre än väntat efter en fin försäsong. Bortamatchen mot Sport i Valhalla var en klassisk fyrapoängsmatch för båda lagen behövde vinna för att inte bli indragna i bottenstriden.


 

Baltichov inledde bäst men höll på att slarva bort poängen i slutskedet. Det var inte något skönspel som inledde matchen utan mer kamp och enligt domarna fult spel som genererade till tre straffar innan fem minuter var spelade. Efter sju minuter gör Baltichov ett litet ryck och går upp till en femmålsledning. Baltichov fortsätter föra matchen och i mål storspelar Ida Levin. I halvtid står det 14-9 till Baltichov.
– Vi gör en bra första halvlek, springer mycket och håller tätt bakåt. Ida är fantastisk i mål, säger
 matchens bästa spelare Ebba Gustafsson i paus.

I andra halvlek kommer Sport in med lite mer kämparglöd och samtidigt är målvaktsspelet hos Baltichov lite mer normalt, och laget väljer efter ett tag att byta målvakt. Sport kommer närmare och efter 45 minuter skiljer det endast ett mål och hemmalagets Sofie Larsson är överallt på plan, till slut har hon gjort 12 mål för Sport. Men idag studsar bollen Baltichovs väg trots lite märkliga utvisningar för båda lagen. När det återstår knappt en minut och Baltichov är i ledning med en boll får lagkaptenen Maja Sjöberg två minuters utvisning.
– Vi blev punktmarkerade med två spelare och jag står i mittcirkeln vid avspel, då frågar jag domaren om hon (Sports spelare) fick stå där hon stod, då sa han att jag skulle flytta på mig vilket jag gör och då blir jag utvisad, jag fattade ingenting, säger Maja efter matchen.

Sport har då 45 sekunder på sig att kvittera, men de lyckas inte göra mål utan Baltichov håller undan och tar en viktig seger med 25-24 och avancerar till en fjärdeplats i division 1 södra. Ebba Gustafsson som blir bästa spelare i Baltichov analyserar läget:
– Vet inte riktigt vad som hände i andra halvlek. Vi krigar på men de får koll på vad vi gör, läser av oss och kommer närmare. Sen blir det som vanligt, det är tydligen vår grej att göra det spännande för publiken. Sen blir det ju väldigt konstigt på slutet men det redde ju ut sig och det var skönt med en seger. Vi måste sluta göra det så spännande, säger Ebba och skrattar.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.