Bröderna Möller förlänger med Sävehof


Denny Bågenholm 2022-11-18

Felix och Simon Möller har tagit över familjen Möllers fana i Sävehof, under minst två år till finns det en Möller i laguppställningen.
Bild:Tommy Holl
Felix och Simon Möller har tagit över familjen Möllers fana i Sävehof, under minst två år till finns det en Möller i laguppställningen.

SPORT | Familjen Möller är en stor del av Sävehof både historiskt och i nutid. Pappa Peter Möller var en stor profil på 2000-talet och vann två SM-guld 2004 och 2005. Nu förlänger sönerna Simon och Felix med klubben fram till 2025.

– Vi är mycket glada att Simon och Felix förlänger sina kontrakt, säger Jonathan Stenbäcken, elitansvarig Sävehof.


 

Simon Möller föddes i Lübeck när pappa Peter var proffs där 2000. Sedan 2007 har han spelat i Sävehof och tagit 2 SM-guld, vunnit ATG Svenska Cupen, tagit både UEM-guld och EOC-guld. Under årets säsong har han vid flera tillfällen stängt målet och sett till att Sävehof ligger i toppen av Handbollsligan. I sin sjätte A-lagssäsong är han handbollsligans bästa målvakt med fantastiska 37 procent räddningar. Inte illa för att bara vara 22 år gammal.

Om Simon är ung så är lillebror Felix Möller ännu yngre, nu nyss föllda 20 år. Som 17-åring debuterade i Sävehof säsongen 2019/20 i A-laget och visade direkt att han hade framtiden framför sig.Ett SM-guld 2021, Cup-guld 2022, landslagsspel och han är nominerad till en av världens bästa unga spelare på siten Handball Planet. Felix är även Handbollsligans bästa linjespelare om man tittar på effektivitet, och han är även trea på sin position i skytteligan med 36 mål på elva matcher.

Båda spelarna är födda och uppfostrade i Sävehof, Felix gick även på NIU handboll på Partille gymnasium.

– Att få spela för en klubb som IK Sävehof och alla de förutsättningar som finns i klubben och arenan i kombination med tränarteamet Michael Apelgren, Linus Ekman och Daniel Larsson innebär att vi kommer att fortsätta att utvecklas och bidra till Sävehofs framgångar, säger Simon och Felix Möller på Sävehofs hemsida.

– Väldigt härligt att våra två kanske största kulturbärare förlänger och visar att dom vill vara med och fortsätta att gå i bräschen för att bygga det vi startat de senaste åren. Vi är en klubb som ska bygga A-laget mest på våra egna produkter, eftersom vi har en så fantastisk akademi- och ungdomsverksamhet. Det ska bli kul att jobba vidare med dem och jag tror att om de fortsätter jobba hårt så kommer vi se bröderna Möller i nya utmaningar framöver, säger Michael Apelgren.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.