Nu börjar Partille Cup


Denny Bågenholm 2022-07-03

Finalarenan på Heden ditt många lag vill nå i Partille Cup.
Bild:Fredrik Aremyr
Finalarenan på Heden ditt många lag vill nå i Partille Cup.

SPORT | Tre klubbar representerar Lokalpressens område i årets Partille Cup. IK Sävehof för Partille, IK Baltichov för Lerum och Härryda HK för Härryda. Tre klubbar med olika förutsättningar och mål normalt men under en vecka i juli är alla med för att spela handboll, hänga med kompisar och träffa handbollsvänner från hela världen.

IK Sävehof är världens största handbollsklubb. SM-guld både på elit- och ungdomssidan under våren. I årets cup deltar Sävehof med 98 lag från G21/B21 ner till U9. Andreas Wallin är Elit- och ungdomsansvarig för Sävehof och regerande mästare som tränare för G21 och G18 från senaste turneringen 2019.

– Vi brukar vara med och slåss om finaler och guld i de äldsta klasserna och vi ska vara med långt fram även i år, men vi har åtta spelare borta för spel i U18 VM så att göra om 2019 år resultat blir nog tufft. Sen har alla äldre lag haft mycket fysisk träning nu och nästan ingen handboll. Vi börjar vår säsong och ser Partille Cup som en uppstart, de flesta andra lag ser Partille Cup som en avslutning.

– Vi har inga krav på våra lag att de ska vinna utan det viktiga är att alla har kul och får en bra lagkänsla, själv kommer jag arbeta mest med G21 men även lite med G18.

Vad får man inte missa?
– Heden, det är bara att komma ner och uppleva alla ungdomar, matcher och stämningen. Det får man absolut inte missa, avslutar Andreas Wallin.

IK Baltichov spelar division 1 med damlaget och division 2 med herrlaget i Förbohallen, Stenkullen. Baltichov har åtta lag med i årets Partille Cup, sex flicklag och två pojklag. Maria Emneborg Sjörén är ansvarig för F16 laget som precis har slagit ihop två årskullar inför cupen.

– Det är första cupen tillsammans för de två grupperna och alla är både laddade och förväntansfulla. Även om vi spelade ungdoms-SM i våras är ju detta första internationella cupen på flera år. Det är tre olika länder med i vår grupp, sånt är alltid lite extra spännande. Vi fokuserar på gemenskap och att alla ska få spela så många matcher som möjligt, säger Maria.

Vad får man inte missa?
– Stämningen och miljön, den är svår att förklara om man inte varit på plats så även om man inte har något favoritlag tycker jag man ska bege sig till Heden eller Kviberg bara för få uppleva Partille Cup.

Härryda HK deltar med ett lag i årets Partille Cup och det är F14 som får hålla fanan högt för klubben. Klubben startades 1998, har ca 200 aktiva spelande medlemmar i 12 lag. Klubben har tränings- och matchhallar i både Mölnlycke och Landvetter. Tara Kallerdal som är ledare har själv spelat Partille Cup med Baekkelaget från Oslo under sin aktiva period och har bara härliga minnen från Partille Cup som spelare och nu ledare.

– Vi är en liten förening och tyvärr är F14 det enda laget som deltar, jag hoppas det kan bli fler lag framöver då det är så väldigt roligt att vara med. Våra tjejer är födda 07/08/09 och vi är 11 spelare på bänken så det blir självklart ett svår men spännande utmaning. Vi möter lag från fem olika länder vilket också är extra roligt för tjejerna. I Partille Cup är man med för att ha roligt, inte för att vinna och vi ska ha väldigt roligt, säger Tara.

Vad får man inte missa?
– Invigningen i Scandinavium är mäktig, sen är det ju bara att få träffa spelare från alla länder, ha kul och umgås som är det bästa.

För att följa alla lag och planer >>>

All övrig information om partille Cup >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv ut



John Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.