VM guld till Lerumslöparen


Denny Bågenholm 2022-07-13

Elin Bjerre, Anna Björkstedt, Paulina Orell Sahlberg och Sara Wiss. Tillsammans tog de VM-guld på 4x100 meter stafett.
Bild:Privat
Elin Bjerre, Anna Björkstedt, Paulina Orell Sahlberg och Sara Wiss. Tillsammans tog de VM-guld på 4x100 meter stafett.

Guld och silver till Paulina under veteran VM i Tammefors.
Bild:Privat
Guld och silver till Paulina under veteran VM i Tammefors.

SPORT | Paulina Orell Sahlberg tog nytt guld på veteran VM i Tammerfors. Sedan tidigare har hon tagit EM-guld på 200 meter. Nu blev det silver och svenskt rekord på 400 meter. – Jag blev lite besviken efter att jag missade medalj på 200 meter, så jag ville ha revansch.

Det hjälpte att vara revanschsugen för när finalen var klar på 400 meter var det inte bara en silvermedalj utan även ett nytt svenskt rekord på distansen.

– Det var tre semifinalheat innan finalen och i mitt heat kändes det väldigt bra, men att ta silver på nytt svensk rekord är fantastiskt. Jag har aldrig sprungit snabbare ens när jag elitsatsade som junior. Så att bli äldre, mognare och att skaffa barn är ett bra koncept.

Inte nog med en silvermedalj. Av bara farten beslöts sig Sveriges trupp att satsa på 4x100 meter stafett och tillsammans med Elin Bjerre, Anna Björkstedt, och Sara Wiss vann laget VM guld på nytt europarekord.

– Det var vår tränare som sa att vi skulle ställa upp för vi hade så bra tider under tävlingarna, och då tänkte vi mest på skoj att det är väl klart att vi ska göra det. Att vi även slog det gamla rekordet som var sedan 1989 är ju bara en härlig bonus.

Nästa VM kommer att arrangeras i Göteborg 2024 och om tävlingarna skulle hållas på Ullevi hade cirkeln slutits för Paulina.

– Jag var där som väldigt ung och jagade autografer 1995, tänk om de lade tävlingarna där då hade det varit en dröm som uppfylls. Nu lär det troligtvis bli Slottskogsvallen som också är jättebra, men man måste ju få drömma lite, avslutar Paulina.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.