Matchboll för Sävehof

Denny Bågenholm 2024-04-27

Magiska Möllers och Sävehof när man fram tills nu fortfarande är obesegrade i Slutspelet efter sin femte raka match.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Partillelaget går fram som en asfaltskross i Handbollsligan och har nu 2-0 på svenska mästarna efter en ny seger på bortaplan med 31-26. Nu kan semifinalen avgöras på fredag i Partille Arena.

Samtidigt som Sävehof spelar semifinal i Handbollsligan krigar man i Europa för att ta sig till Final 4 i European League. Efter en tung förlust mot suveräna Flensburg i början på veckan fanns farhågor om att lagen inte skulle hinna ladda om inför fredagens match mot IFK Kristianstad. Om inte annat så var det Kristianstads dröm efter att man blivit manglade i första semifinalen, förra fredagen med 33-23 med mersmak.

Det börjar jämt och redan från början är Hampus Henningsson i centrum med en armbåge i ansiktet på Felix Möller och någon minut senare får han en tvåa för att dragit ner Pontus Brolin. Många kanske har i minnet hur Kristianstad brukar beklaga sig över andra lags fula spelare och nu har man en inte helt välpolerad dito i sitt eget lag.

Första målet faller efter 2.28 när åldermannen i sävehof Tobias Johansson sätter 1-0 på straff. Sedan följer en jämn period där Kristianstad kan gå upp i en 7-5 ledning efter en kvart. Kristianstad spelar 7 mot 6 och lämnar sitt mål öppet. Suveräna Simon Möller räddar det mesta vilket ger Partillelaget möjlighet att kvittera till 7-7 i tomt mål. Det är bra tryck i Kristianstad arena och Sävehof har svårt att komma till avslut. Efter 19 minuter krockar William Andersson Moberg med tidigare nämnde Hampus Henningsson som inte accepterar Williams ursäkt utan är vansinnig. Samtidigt skadar sig Felix Möller i hemlöpet och får ledas av planen för att få bandage om foten.

Kristianstad går upp till ledning med 11-9, samtidigt som Hampus kusin Philip Henningsson åker på en tvåa efter att kusin Hampus också tryckt till William Andersson Moberg i samma sekvens. Här någonstans blir Sävehof taggade på riktigt och tar tag i det sega spelet man haft tidigare. Det blir 5-1 på sista sex minuterna och Sävehof går till pausvila med ledning 14-12.

Simon Möller är otroligt bra i första halvlek och har 40 procent räddningar och Sävehof är dessutom 77 procentiga på sina sexmetersavslut.

Adam Blanche får ta ett enormt ansvar när Felix blir skadad men tar det hela med ro i paus.

– Kul att spela, även om det är tråkigt att Felix är skadad. Vi får kontra en del och det blir några snabba mål. Men i det stora hela tycker jag matchen är jämn, säger han till handbollsligan.live

17-14 efter 35 minuter ökar till 20-14 efter drygt nio minuter och Sävehof är numret större. Det börjar bli tyst i Kristianstad arena. Felix Möller är åter på plan för att testa sin fot och efter att det ser okej ut byter han åter av med Adam Blanche som varit strålande. Simon Möller fortsätter spika igen och med en kvart kvar står det 23-17 till Sävehof. Med tio minuter kvar är bortalaget i ledning 27-20 och allt lutar åt 2-0 i matcher. 29-24 och ytterligare en räddning med fyra minuter kvar och Sävehof vinner till slut med 31-26.

Hampus Henningsson skickar iväg Emil Berlin med en stenhård knuff i ryggen efter avblåsning med tre minuter kvar och får sin andra tvåa för kvällen. Gissningsvis lär han inte vara populär i Partille arena på fredag när nästa match i serien spelas. Vid seger då är Sävehof klara för SM-final. IFK får straff med minuten kvar som inbytte Oscar Sävinger räddar. Två bra målvakter tillsammans med ett strålande anfallsspel vinner matchen åt Sävehof.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.