Joline Persson Planefors årets bowlare


Redaktionen 2021-12-29


PARTILLE | Joline Persson Planefors – 31 år – Team X-Calibur, Partille. Meriter 2021: VM-guld mixed, VM-silver dubbel.


Juryns motivering:
Joline Persson Planefors har, på rullande helår, ett snitt på 227,54. Det är nästan 9 poäng högre per serie än Josefin Hermansson som är tvåa på listan. Den 31-åriga värmländskan är dessutom rankad etta i landet, vinner 90% av sina banpoäng i Elitserien, var bästa svenska individuellt på VM i Dubai, tog silver i dubbel med Sandra Andersson och blev också, som ankare, Världsmästare i Mixed.

Joline Persson Planefors har haft en riktigt fin säsong och är glad över utmärkelsen.
– Det känns riktigt kul. Jag har nog haft bra chans även tidigare men då har jag inte nått riktigt hela vägen, säger Joline Persson Planefors.

VM i november där hon tog två medaljer är den stora höjdpunkten för henne under 2021.
– Det var ren eufori att vinna VM-guld både med min sambo och med min bästa kompis. 

Utöver VM har Planefors gjort fina resultat trots att det varit färre tävlingar än vanligt. 

– Det har varit ett speciellt år med många tävlingar som ställts in på grund av pandemin men när jag har haft möjlighet att spela har det gått väldigt bra, säger hon och fortsätter:

– Jag har haft väldigt hög lägstanivå i matcherna och gått till final i alla tävlingar under året både i Sverige och utomlands. Att avsluta året som etta på europarankingen känns också väldigt kul.

Vad tror du är nyckeln till att det gått så bra?
– Jag har haft hyfsad motivation under pandemin och kunnat träna på bra. Självklart har det varit tufft vissa perioder när det kommit nya restriktioner men jag har ändå fortsatt jobba på och jag ville verkligen vara väl förberedd till VM. Jag har också haft tät dialog med Robert Andersson (förbundskapten dam) under året vilket har varit väldigt bra.

Årets bowlare på herrsidan James Blomgren tycker att Joline Persson Planefors är väl värd att titulera sig årets bowlare.
– Hon gör ett fantastiskt VM och har många höga ligaresultat under året. Hon har varit en av våra bästa bowlare i flera år så det är grymt välförtjänt, säger James Blomgren.

Via TT, Svenska bowlingförbundet

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen/


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.