Från Gamlestaden till Lerum – friidrottsgiganten om karriären och framtiden


Viktor Zacharoff 2023-04-16

Robert Kronberg har vunnit 13 SM-guld på 110 meter häck, och 10 SM-guld på 60 meter häck. Största internationella medaljen är EM-brons på 60 meter häck.
Bild:Tommy Holl
Robert Kronberg har vunnit 13 SM-guld på 110 meter häck, och 10 SM-guld på 60 meter häck. Största internationella medaljen är EM-brons på 60 meter häck.

SPORT | Han är Sveriges främsta manliga häcklöpare genom tiderna. Nu är han bosatt i Lerum och driver eget företag med inriktning på friskvård. I en intervju med Lokalpressen pratar Robert Kronberg om karriären, nutiden och framtiden.

 

Karriären inleddes som 11-åring i IFK Göteborg, som var ett naturligt val då man i den åldern var ett fotbollsfan, berättar han. Och där stannade han tills han var 18 år och det var dags att byta innerstaden mot Hisingen och IF Kville.

– Ingen riktig koppling alls egentligen, mer än att min coach valde den klubben och då hängde jag med. Och sen hade jag ju samma klubb genom hela min karriär egentligen, säger Robert Kronberg under en lunch som startade på Nääs fabriker men avslutades på ett fik i centrala Lerum.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.