Tung start för Partille IF

Denny Bågenholm 2023-04-17

Centimeter från att sätta årets första mål på hörna, istället vänder Kinna på matchen och Partille förlorar med 1-2.
Bild:Denny Bågenholm

Inte lapp på luckan men runt 100 pesoner hade tagit sig till hemmapremiären på Lexby IP.

Det blev ett tröstmål i sista matchminuten när bollen placerades perfekt vid stolpen av Felix Jerkersson.

SPORT | Efter förlusten mot Bergdalens IK med 0–4 i premiären förra helgen hoppades Partille på att bärga de första poängen i hemmapremiären mot Kinna IF. Tyvärr blev det förlust med 1–2 och säsongen har börjat på sämsta tänkbara sätt för nykomlingen.

– Vi gör enkla misstag och det kommer vi inte undan med i Division 3, säger en besviken Kim Roland.

Det var härligt väder och mycket publik när Partille IF åter spelade en hemmapremiär i
division 3, dit laget tog sig efter ett spännande kval i höstas. Då var man ett vinnarlag, det har förbytts till ett lag som har svårt att göra mål och ta poäng. 1-6 på de två inledande seriematcherna och endast två segrar på de senaste nio matcherna under mars och april.

Under första halvleken hade båda lagen flera fina chanser att göra mål. Efter drygt 20 minuter fick Kinna ett ypperligt läge att ta ledningen men en fantastisk målvaktsräddning av Johan Andersson och en lång fot av Kenan Taci hindrade bortalaget från att ta ledningen i matchen. På vänsterkanten fick Samuel Wesley flera fina chanser och när han elegant rundade sin back är det bara centimeter från att Partille får göra säsongens första mål. Efter 25 minuter får Partille en hörna som är ytterst nära att rulla in vid bortre stolpen och även den efterföljande hörnan är fint slagen och går strax över Kinnas mål. Ytterligare en hörna några minuter innan paus ger Kenan Taci möjlighet att nicka bollen på mål, men där står Kinnas målvakt perfekt placerad och kniper bollen.

Det är 0-0 i paus. Partille börjar andra halvlek med mycket energi och det är åter på vänsterkanten som laget kommer fram genom Samuel Wesley. Tyvärr blir det lite misstag i försvaret och det utnyttjar bortalaget direkt som sätter 0–1 efter 63 minuter bakom en chanslös Johan Andersson. Partille kämpar vidare men har svårt att komma till avslut och det är bara centimeter från att Kinna utökar ledningen några minuter efter deras första mål. Partille gör ett byte efter 64 minuter då Samuel Bergagård Dichter går in istället för Rasmus Vikberg.

Felix Jerkersson får till ett fint skott efter 75 minuter och Partille ligger på för att kvittera. Laget ligger högt vilket straffar sig när Kinnas Oliver Persengård rullar in 0-2 i minut 80. Partille får in en reducering i sista matchminuten genom Felix Jerkersson men det hjälper inte utan det blir en bitter förlust med 1–2.

Partilletränaren Kim Roland är tydligt besviken efter matchen.

Är det ändå ett fall framåt efter 0–4-förlusten senast?
– Det vet jag inte om jag tycker, Kinna är sämre än Bergdalen så det är väl ungefär samma insats från vår sida, inte alls godkänt, säger han.

– Vi är lite för oprecisa både bakåt och framåt, vi behöver bli mer cyniska i vårt spel från försvar till anfall. Tycker inte att det är så stor skillnad från att ligga i fyran men lagen är bättre på att utnyttja chanserna som blir och vi måste bli bättre på att hålla i bollen, säger Kim Roland efter matchen.

För kommunens övriga lag var det blandade resultat under helgen. Jonsereds IF vann över Göta BK med 3–2 under lördagen på Lexby IP i Division 3.
Björndammens BK spelade sin tusende match, men sammanslagningen med Öjersjö IF fick inte fira dubbelt då det blev hemmaförlust med 0–2 mot Fässbergs IF i Division 5B.
Sävedalens IF:s herrar har startat säsongen riktigt tungt med tre raka förluster och ligger nu sist i Division 2 med 0 poäng och minus 7 i målskillnad efter senaste förlusten mot Lindome GIF. SIF-damerna går det bättre för med en vinst och en oavgjord (4–4 i helgen mot Öckerö) hittills i trean, och Division 4-laget smashade hem en storseger i sin premiär efter tennissiffrorna 6–0 mot Zenith.
Efter ett mångårigt uppehåll så gjorde Öjersjö IF:s damlag comeback i seriesystemet med att förlora sin premiär i femman med 3–5 mot Hälsö.