Sävehofs damer klara för semifinal


Denny Bågenholm 2023-04-15

Sävehof vinner ytterligare en kvarsfinalserie med 3-0 något som nästa år blir ett 30-årsjubileum i segersvit.
Bild:Denny Bågenholm
Sävehof vinner ytterligare en kvarsfinalserie med 3-0 något som nästa år blir ett 30-årsjubileum i segersvit.

SPORT | Efter två veckors landslagsuppehåll var det dags för den tredje kvartsfinalen mellan Sävehof och Kungälv. Det var knappast upplagt för dramatik utan precis som förväntat vann Sävehof och är nu klara för semifinal mot Västerås eller Skuru.


Första kvartsfinalen var en överkörning som slutade 38-16. I match två kröp Kungälv lite närmare, matchen slutade 28-23. Kvartsfinal tre avgjordes i Partille Arena inför lite drygt 600 åskådare.

Sävehof tog en tidig ledning med 8-4 efter en kvart utan att det var något skönspel. Det saknades även kamp och det kändes mer träningsmatch än spännande slutspelsmatch. Trots Hamed Khazrais försök att mana på sina spelare på sin egen födelsedag med timeout och kreativ coaching var det sommarlov som hägrade för Kungälvs spelare efter en väl genomförd säsong. 16-8 i paus blev tillslut 32-22 efter att nästa Möller, nämligen Tindra Möller Holmvén fick göra debut i SHE. Jesper Östlund vädrade hela bänken och avslutade matchen med bara spelare födda 2002 eller senare.

3-0 i matcher mot Kungälv, var det väntat?
–  Ja, det får jag väl ändå säga, någon sa att senast Sävehofs damer förlorade en kvartsfinal var 1994. Jag var inte så sugen på att vara den första att tappa en match, säger Jesper Östlund efter matchen.

Vad har ni gjort bäst under kvartsfinalerna?
– Vi har varit påslagna, koncentrerade och kommit in till matcherna med en bra närvaro, vi har varit där. Det har varit skillnad på känslan i laget. I slutet på serien kanske vi sänkte vår gard lite men nu är vi åter där vi ska vara. Vi ska vinna våra matcher så enkelt är det.

Västerås eller Skuru i semifinalen, spelar det någon roll vilka ni möter?
– Skuru vann idag och leder med 2-1 och jag tror det blir Skuru och det är dags att börja förbereda sig på den serien. Det spelar ingen roll för oss vilket lag det blir av dem. Vi kan ändå inte påverka det och jag håller inte på något av lagen.

Först ett ganska långt uppehåll, nu ytterligare ett, påverkar det mycket?
– Många av våra spelare har varit iväg på landslagsuppdrag och inte fått så mycket vila, nu blir det extra vila för dem och det är skönt. Att det är långa uppehåll får vi bara anpassa oss till och se det som något positivt och göra det bästa av det. Nu får vi istället extra tid att förbereda oss.a

Lycka till och hoppas att det blir spännande semifinaler.
– Tack, men det behöver inte alls bli särskilt spännande om jag får bestämma , säger Jesper och skrattar.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.