Dubbel glädje för Pixbo på fredagskvällen

Denny Bågenholm 2023-04-15

Dubbel glädje på fredagskvällen när herrarna tvingar fram en avgjörande match för att om möjligt resa tillsammans med damerna till SM-finalrna nästa helg i Stockholm.
Bild:AC Kårhag

SPORT | Damerna är klara för sin tredje SM-final efter 3-1 i matcher. Thorengruppen står åter för motståndet i finalen i Avicii Arena på lördag 22 april 12.00. Herrlaget kvitterade ännu en gång mot Falun och har nu 3-3 i matcher.

Damerna inledde semifinalerna med en oväntad förlust i första matchen med 3-4 på hemmaplan där motståndarna Rönnby gav allt för att vinna första semifinalen. Trots underläge var inte Pixbo direkt oroliga utan följde upp förlusten med tre raka segrar, senast under fredagskvällen då laget vann med 4-1.

Amanda Berggren gör 1-0 i första perioden och även 2-0 i den andra perioden. I tredje perioden reducerade Endre till 1-2 efter 2.46 och bortalaget kämpade för att få till en kvittering. Pixbo visar att laget har ett fint försvarsspel och styr undan Rönnbys anfallsspel. Bortalaget chansar med att plocka ut målvakten och då tar Pixbo chansen och gör två snabba mål under den sista halvminuten av matchen. Nu möts Pixbo och Thorengruppen för den tredje SM-finalen i rad, förhoppningsvis är det dags för tronskifte då Pixbo vann cupfinalen tidigare i våras mot Thorengruppen.

Herrarnas semifinaler mot Falun har varit rejäla nagelbitare och fredagens hemmamatch var inget undantag. Det görs många mål och som vanligt står det 5-5, nu efter ungefär halva matchen. Därefter brukar något av lagen få momentum och skaffa sig några måls överläge och så även igår. Martin Östholm gör 7-5 efter 5.23 i tredje perioden och Gustav Fritzell utökar till 8-5 20 sekunder senare. Då har det långt kvar av tredje perioden och Falun ökar trycket mot Jon Hedlund i Pixbos mål.

Falun tar en timeout och sedan börjar jakten. Det blir 8-6 genom Malte Lundmark och när klockan precis passerar 14 minuter gör Linus Holmgren 8-7 till Falun. De 1176 åskådarna på läktarna snittar nu 149 i puls och alla tummar är vita förutom klacken som ger allt för att stötta sitt rävlag. Faluns målvakt plockas ut med två minuter kvar. Hemmalaget håller tätt och Jon Hedlund får inte plocka ut några fler bollar ur målet utan det blir en sjunde och avgörande match på söndag 16 april klockan 16.00 i Falun.