Sävehof till semifinal i sista sekunden


Denny Bågenholm 2023-04-14

Simon Möller och Elias á Skipagötu i ett segervrål efter att Sävehof gått till semifinal efter 3-0 i matcher.
Bild:Tommy Holl
Simon Möller och Elias á Skipagötu i ett segervrål efter att Sävehof gått till semifinal efter 3-0 i matcher.

SPORT | Sävehof hade 2-0 inför kvartsfinal 3 efter två överkörningar på Eskilstuna GUIF. Det blev inte en tredje, istället bjöd GUIF upp till kamp som i fornstora dagar där bortalagets Pavle Karacic lyfte sitt lag och nästan lyckades reducera i matchserien.

– Det var något bland det jobbigaste jag upplevt på slutet, säger en lycklig Michael Apelgren.


 

Vi snabbspolar fram till sista matchminuten där Sävehof har Felix Möller utvisad och Michael Apelgren tar timeout. Sävehof kvitterar till 29-29 efter 59.20 genom Elias á Skipagötu och publiken jublar. Bortalaget tar timeout och publiken håller andan, kan Sävehof rida ur stormen och gå till semifinal i tre raka matcher?

Eskilstuna får ett sista anfall där Simon Möller räddar ett skott från en helt ren Marcus Ekman. Snabbt utkast till Elias á Skipagötu som passar sin kusin Oli Mittun, han vräker sig igenom GUIF försvaret och sätter slutresultatet 30-29 med två sekunder kvar. Sävehof vinner matchen och även kvartsfinalserien med 3-0 i matcher.

– Fantastiskt att få stå på vår sida som vinnare. Vi sa att vi skulle kämpa som djur i sista timeouten för att kunna plocka bollen och sedan springa och göra mål. Sen är matchen väldigt svängig och konstig match. Båda lagen rycker i omgångar och sedan kommer de andra laget i kapp och det avgörs i sista skottet, säger Emil Berlin.

Underläge med 0-4 i början på matchen, hur gick tankarna?
– Hur mycket vi än har snackat om det så har de tidigare kvartsfinalerna sett ut på liknande sätt genom åren. Psykologin vänder när man går in i sista matchen och man hoppas att det ska lösa sig. GUIF var på ett helt annat ställe idag än tidigare. Jag tycker vi grejar det med lite flyt på slutet, men väldigt härligt att det blev så, säger Michael Apelgren efter matchen.

– Att vi har lika i paus är rätt positivt med tanke på hur inledningen var, det var mycket frustration men killarna fortsätter att köra på vilket var positivt, fortsätter han.

20 sekunder kvar och likaläge, vad tänker du?
– Det är ju bara att hålla tummarna att GUIF inte gör mål. Sen lyckas Simon göra en riktigt avgörande räddning och det är ju inte första gången. Han gillar situationen och det krävs såna spelare för att gå långt. Sen gör Oli Mittun något liknande. Magisk känsla och jag har fortfarande puls, avslutar Michael.

Nu får Sävehof möta förra årets svenska mästare Ystads IF som då slog ut Sävehof i semifinalen. Det är många som vill ha revansch på förra året. Tyvärr får vi vänta ända tills den 3 maj innan första semifinalen vilket Emil Berlin inte tycker är så kul.
– Nu hade vi velat fortsätta direkt och gå in i semifinalen nu när vi är i slutspelsbubblan, det är riktigt tråkigt att det är över två veckor till nästa match.

Semifinalerna spelas:
Torsdag 4 maj 19.00 - hemma
Måndag 8 maj 19.00 - borta
Torsdag 11 maj 19.00 - hemma
Söndag 14 maj 16.00 - borta
Tisdag 16 maj 19.00 - hemma

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.