Mölnlyckebo tävlar i den ovanliga sporten


Viktor Zacharoff 2023-04-12

Detta var Emilia Lundstedts första tävling i skimo, nu vill hon utvecklas inom sporten. Det var inte mycket snö i de franska alperna under tävlingen.
Bild:Privat
Detta var Emilia Lundstedts första tävling i skimo, nu vill hon utvecklas inom sporten. Det var inte mycket snö i de franska alperna under tävlingen.

SPORT | 17 år gamla Emilia Lundstedt från Mölnlycke har varit med i World Cup i skidalpin. Tävlingen gick av stapeln i franska Val Louron i slutet av mars och Emilia kom till slut på en 15:e plats.

– Det var superroligt, även fast jag körde med en bruten tå, säger Emilia Lundstedt.


 

Skidalpin, eller skimo som står för ski mountaineering, är som en blandning av längdskidor och slalomåkning. Det går ut på att ta sig upp för berget med skidorna på. Oftast stakar man sig upp men vid vissa partier så får man ta av sig skidorna och bära dem upp på ryggen. När man väl är uppe så gäller det att ta sig ner för berget genom slalomåkning.

I december 2022 var skidalpin något som Emilia inte hade hört talas om innan, men när en tränare på idrottsgymnasiet Bernadotte i Göteborg där hon studerar visade en video på sporten tyckte hon att det såg ut som en sport för henne. Hon har tidigare hållit på med orientering, ridning och spelar fiol.
– Jag tyckte att det såg väldigt kul ut, det kräver mycket kondition som det även gör i orientering och jag såg det som en bra övergång från orienteringen, säger Emilia som alltid har tyckt om utmaningar.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.