Pixbo kvitterade mot Falun

Denny Bågenholm 2023-04-11

Marcus Peil satta säkert 2-0 målet bakom en chanslös Emil Lilja.
Bild:D-foto

SPORT | Det spelas slutspelsmatcher nästan dagligen och Pixbo hade ny möjlighet att krypa närmare Falun i semifinalen av herrarnas innebandyslutspel. Falun hade sedan tidigare tagit ledningen med 2-0 innan Pixbo reducerade på bortaplan under påskafton. Redan igår spelades den fjärde semifinalen där Pixbo kvitterade till 2-2 i matcher genom seger med 2-1.

Det var ett segervisst hemmalag som fått ny energi efter segern i Falun. När laget sprang in på plan inför en fullsatt Wallenstam arena syntes revanschlusten i spelarnas ögon. Matchen var betydligt mer tillknäppt än tidigare och det dröjde ända till 15.36 av första perioden innan Patrik Gustavsson spräckte nollan efter assist av Gustav Fritzell.

I andra perioden fick Pixbo straff efter 11 minuter som Marcus Peil satte bakom Emil Lilja i Faluns mål som hade fått förtroende att stå på straffslaget. Resten av halvleken rullade på utan några större målchanser, period två vinns av Pixbo med 1-0.

Det stod 2-0 inför tredje perioden och frågan var om Jon Hedlund kunde hålla nollan i matchen där Falun totalt sköt 27 skott mot Pixbos 19. En utvisning för vardera laget resulterar i ingenting. Strax efter att Pixbo blir fulltaliga lyckas Falun få in en reducering och därefter startar bortalaget en jakt på kvittering för att få till en förlängning. Falun tar ut målvakten men Jon Hedlund släpper inga fler bollar bakom sig, utan Pixbo vinner med 2-1 och kvitterar till 2-2 i matcher.

– En oerhört viktig seger såklart där Jon i målet gör en kanonmatch bakom ett 100 procent kämpande kollektiv i Faluns oerhörda offensiv på slutet. Nu gäller det att återhämta sig och putsa på några småsaker tills på onsdag, sa Pixbos tränare Thomas Andersson till innebandymagazinet efter matchen.

Redan ikväll spelar Pixbos damer sin tredje match i semifinalserien mot Västerås Rönnby där det är helt jämnt, 1-1 i matcher i bäst av fem matcher.