Ferry Svan diskad - missar VM i Partille Arena


Denny Bågenholm 2022-08-28

Ferry Svan, för övrigt son till Gunde och Marie, diskades under tävlingen och missar den individuella VM-tävlingen i Partille Arena i slutet av oktober. Däremot är han med i lagtävlingen.
Bild:Tommy Holl
Ferry Svan, för övrigt son till Gunde och Marie, diskades under tävlingen och missar den individuella VM-tävlingen i Partille Arena i slutet av oktober. Däremot är han med i lagtävlingen.

\
Bild:Tommy Holl
"Hot Saw" genomförs med en specialtrimmad och extremt effektstark motorsåg. Målet är att så snabbt som möjligt såga 3 trissor (träskivor) inom en 15 centimeter markering av en horisontellt förankrad stock (ø 46 centimeter).

I tävlingsgrenen \
Bild:Tommy Holl
I tävlingsgrenen "Springboard" placeras två stegbrädor efter varandra (Springboards) i en rättuppstående, fast förankrad stock. Målet är, att hugga av ett träblock (ø cirka 27 centimeter) som sitter monterat på toppen av stocken på cirka 2,80 meters höjd.

SPORT | Under lördagen samlades den nordiska eliten i Stenkullen, Lerum, för att göra upp i Nordiska Mästerskapen 2022. Utöver att titeln som nordisk mästare stod på spel, skulle en seger även innebära en plats i individuella VM.

Efter otroligt jämna heat mellan Ferry Svan och Emil Hansson gick Hansson vinnande ur mästerskapet, efter att Svan diskvalificerat sig i sista grenen. 21-årige Emil Hansson från Mora blir därmed den individuella atlet som representerar Sverige på hemmaplan i Partille Arena i oktober, skriver Timbersport i en pressrelease.

De svenska atleterna Svan, Hansson, Svadling och Skye presterade på en hög nivå genom hela tävlingen. När det var dags för sista grenen, Hot Saw, låg Ferry i ledning. Emil plockade hem ett nordiskt rekord på 5.89 sekunder och när Svan gick upp på scen för sitt sista heat stod mycket på spel. Efter en rekordtid på 5.73 konstaterades Svan diskvalificerad, efter att ha sågat över utsatt markering – och Emil Hansson utropades ny nordisk mästare.

– Jag gick in med målet om att få en bättre tävlingsdag än vad jag hade senast, under Nordic Cup i Orsa då jag hade en dålig känsla. Jag hade kvar den känslan i de två första grenarna, men sen kom Standing Block Chop. Där kände jag mig säker och gjorde en bra tid – och så lyckades jag hämta i kapp, säger Hansson.

Ferry Svan, 25, var favorittippad inför tävlingen och har länge haft som personligt mål att vinna Nordiska Mästerskapen för att få representera Sverige i den individuella tävlingen under höstens VM. Lördagens resultat innebär att Svan får stå över individuella VM och därmed fokusera på VM:s lagtävling som går den 28 oktober.

– Egentligen är jag nöjd med min insats idag. Det är bara de där få millimetrarna på Hot Saw som gick över linjen. Jag är förstås väldigt besviken, men det är så det är i den här sporten – det är små marginaler, säger Ferry Svan som alltså missar den individuella VM-tävlingen men däremot kommer att representera Sverige i lagtävlingen.

Världsmästerskapen i Timbersport hålls i Partille Arena 28-29 Oktober 2022.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.