Det unga gardet i Sävehof laddar för säsongen


Denny Bågenholm 2022-08-23

Tindra Carlsson, Julia Qvarford, Thea Kylberg, Felicia Granat, Line Bergfeldt, Stella Huselius, Emma Mihailovic och Stina Wiksfors efter segern mot Baltichov i första tävlingsmatchen för säsongen.
Bild:Tommy Holl
Tindra Carlsson, Julia Qvarford, Thea Kylberg, Felicia Granat, Line Bergfeldt, Stella Huselius, Emma Mihailovic och Stina Wiksfors efter segern mot Baltichov i första tävlingsmatchen för säsongen.

SPORT | Under U18 VM var hälften av landslagsspelarna från IK Sävehof där Sverige slutade på en sjätteplats. Nu är siktet inställt på SHE, Svenska Cupen och European League. I fredags spelade sex av åtta tjejer i cupmatchen mot IK Baltichov. "Vi är laddade för säsongen, det är kul att äntligen vara igång."

I segermatchen mot Baltichov (36-26) var alla utom Felicia Granat och Stella Huselius på planen, där Tindra Carlsson fick göra fyra mål när Ida Sembe ådrog sig en lättare knäskada. Efter matchen var det glada tjejer som ställde upp för en intervju.

Hur var det att spela VM?
– Fantastiskt roligt att få representera Sverige i ett mästerskap. Halva truppen var från Sävehof men vi blev uppdelade på en Sävehofspelare och en från ett annat lag i rummen så vi hade en härlig sammanhållning, säger tjejerna i en kör.

– Det var nästan lika varmt idag som i Skopje fast där luktade det avlopp i hallen med så det är klart bättre här, säger målvakten Line Bergfeldt och skrattar.

Det var första turneringen utan klister, var det svårt att hantera bollen?
– Jag hade ganska stora problem på linjen för det blir svårt att greppa inspelen med en hand. Men de andra verkade inte ha så stora svårigheter utom när bollen blev lite blöt eller använd ett tag då är den som full med såpa, nästan som i Partille Cup när det regnar, säger  linjespelaren Stina Wiksfors.

Sävehofspelarna som representerade Sverige i VM var följande ungdomar;  Stina Wiksfors, Line Bergfeldt, Felicia Granat, Julia Qvarford, Tindra Carlsson, Emma Mihailovic, Thea Kylberg och Stella Huselius.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.