Familjefest med dubbla triumfer


Denny Bågenholm 2023-02-19

Sebastian Karlsson har stor show i matchen mot Helsingborg med sina 14 mål.
Bild:Tommy Holl
Sebastian Karlsson har stor show i matchen mot Helsingborg med sina 14 mål.

SPORT | Sävehof bjöd in till en dag till förmån för hälsa och rörelse. Tillsammans med flera partners fanns det mängder av aktiviteter redan från tidig eftermiddag för sportlovslediga familjer. När det sedan blev två storsegrar på handbollsplanen var succén ett faktum.

 

Redan 12.30 öppnades dörrarna och Partille Arena fylldes med familjer som tog chansen när det fanns en massa roliga saker att testa. Bolliver, Palle Bäver och flera superhjältar var också på plats.
– Fantastiskt roligt att det är så mycket publik här idag och jag vill passa på att tacka alla partners som är här och alla som kommit hit, säger Tobbe Wittström, marknadschef på Sävehof.

2825 åskådare räknas in när stolarna börjar fyllas inför dagens första match där Sävehof möter Helsingborg. Det räcker med att sammanfatta matchen med två ord, Sebastian Karlsson! Lagkapten Karlsson gör lite som han vill och det slutar med 14 mål på 16 försök. När inte “sebbe” kontrar, knorrar, kör japaner så springer han runt och får igång publiken, peppar lagkamraterna och har ett stort leende på läpparna. När sedan Sävehof har två målvakter som nästan är 50 procentiga och ett strålande linjespel av Adam Blanche så spelar det ingen roll vad Helsingborg försöker hitta på. Slutresultatet blir 38-27 efter 18-13 i paus.

I pausen i herrmatchen delar Lokalpressen ut “årets idrottspriser” till framstående idrottsprofiler och lag som gjort framstående prestationer under 2022. Mer om detta i en annan artikel.

Sävehof herrar hinner knappt fira färdigt innan dagens andra match startar mellan Sävehofs damer och Kristianstad HK. Här är Sävehof redan seriesegrare och flera tongivande spelare saknas i Jesper Östlunds laguppställning. Även Kristianstad saknar några startspelare.Redan i matchens inledning är det klasskillnad mellan lagen vilket det bör vara mellan toppen och botten. Efter tio minuter står det 7-3 efter att Mai Kragballe gjort tre av målen. Flera spelare som inte får så mycket speltid normalt gör en riktigt fin match, både Stella Huselius och Thea Kyhlberg gör sju mål vardera precis som matchens bästa spelare, lagkaptenen Thea Blomst. 18-11 i paus blir till slut seger med 34-21. Sista kvarten spelar Sävehof med spelare med en snittålder på under 20 år och där alla kommer från den egna akademin.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.