Emil Rosberg tävlar i Longdrive – golfens Formel 1


Denny Bågenholm 2023-05-17

Efter ett uppehåll under pandemin är tävlingarna på Longdrive-touren igång igen. Emil Rosberg är en av de som slår längst i världen och har kommit tvåa i VM. På senaste tävlingen blev han fyra då han slog till med 384 meter.
Bild:Privat
Efter ett uppehåll under pandemin är tävlingarna på Longdrive-touren igång igen. Emil Rosberg är en av de som slår längst i världen och har kommit tvåa i VM. På senaste tävlingen blev han fyra då han slog till med 384 meter.

SPORT | Tänk dig att pegga upp, få en perfekt träff med drivern och att bollen flyger i en perfekt bana maximalt 210 – 230 meter. Emil Rosberg skickar iväg bollen nästan det dubbla, varje slag, under en hel dag.

– Jag har alltid slagit långt när jag spelar vanlig golf med, säger han.


 

Emil har alltid varit bra på olika sporter och redan när han spelade vanlig golf slog han långt. För tio år sedan började den då 17-årige Emil att testa Longdrive.
– Jag har väl en kroppstyp som passar för att kasta, slå eller sparka långt. Jag började med longdriving redan 2014 då jag spelade vanlig golf i Delsjö golfklubb. Det ligger ju lite i generna eftersom pappa spelar golf och har haft golfbutik i Sävedalen.

– Det började med att jag hade en kompis som heter Philip Lindberg och vi bestämde oss för att det hade varit kul att testa en Longdrive-tävling. Det skulle komma en till Malmö Burlöv golfklubb så vi anmälde oss. Vi kom ner dit och det var värsta draget. Vi var med och tävlade och så slutade det med att jag kom femma och Filip kom tvåa.

I första tävlingen?
– Ja, det var första tävlingen och det var så kul på alla sätt. Det var bara en sjukt rolig grej. Hög musik, skrik, tjo och tjim, det var skitskönt. Det är en bra publiksport för det är bara en bana så du kan hänga i vipen och kolla. Det är som fotboll eller hockey.

Även om det var en kul upplevelse fortsatte Emil att fokusera på vanlig golf under 2015. Året efter var det två tävlingar i Longdrive som han och kompisen var med i. 2016 åkte Emil till Skottland under våren och var med i sin första tävling utomlands, där kom han femma. I maj åkte han till Danmark för ytterligare en tävling som han lyckades vinna.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.