Landvetter IS kvitterade tack vare "årets mål"


Jonas Bengtsson 2023-05-16

Tränartrion Theo Van Uum (lagledare), Morgan Johansson (manager) och Johan Bergström (fysio) under hemmamatchen mot Tölö (0–0) tidigare den här säsongen.
Bild:Emelie Hübner
Tränartrion Theo Van Uum (lagledare), Morgan Johansson (manager) och Johan Bergström (fysio) under hemmamatchen mot Tölö (0–0) tidigare den här säsongen.

SPORT | Grönklädda Landvetter IS har startat Division 2-säsongen positivt och ligger femma i tabellen. Senast räddade man en poäng på tilläggstid efter ett superskott av William Andersson borta mot Husqvarna.

 

Landvetter IS begav sig i senaste omgången till Småland för att ställas mot Husqvarna FF den 13 maj.
– På förhand kändes det som en svår match då de ska vara ett topplag. De var också tvungna att köra på och använde alla metoder och principer för att försöka vinna och hänga på i toppen. Husqvarna ledde också med 1–0 i paus, men vi hade ändå flera målchanser i första halvlek. I andra var det mer ställningskrig och jag är jättestolt över killarna och vi stressar och pressar dem och ger oss inte. Till slut får vi också in 1–1, säger huvudtränaren Morgan Johansson.

Kvitteringen till 1–1 kom i 94:e minuten genom William Andersson.
– Vi ändrade om och flyttade upp spelare så vi körde med två forwards för att pressa på och Williams skott var kanske årets mål. Han tog ner bollen på bröstet och sköt sedan en volley i mål, det var väl inte krysset men ändå i nätmaskorna. Ett jättesnyggt mål, säger tränaren och fortsätter:

– Vi var kanske värda en seger men det var väl ändå ganska rättvist med en poäng. Jag är nöjd med hur vi uppför och beter oss i alla situationer, det var en tuff match och domarna hade att göra kan man säga.

Landvetter ställde upp med ett av sina yngsta lag någonsin i serien då Morgan Johansson och tränarstaben bytte in två unga debutanter mot Husqvarna.
– Jag är stolt över killarna och hela laget har gjort det väldigt bra den här våren, säger Morgan som gett hela truppen speltid så här kort in på säsongen.

– Det tror jag vi är ensamma om i serien så här långt.

Landvetter IS var nykomlingar i Division 2 förra säsongen då man slutade på plats tio av 14 med tio poängs marginal ner till kvalstrecket. Efter åtta omgångar i år ligger man femma på tolv poäng.

– Vår målsättning inför i år var i grova drag att höja oss med 20-30 procent i det mesta. Från att killarna ska lära sig att ta mer ansvar, till träningsintensitet och att vi ska steppa upp vår spelidé och växa som ett lag. Och jag tycker faktiskt att vi har tagit oss dit snabbare än jag trott. Vi är stabila, delaktiga och med mycket engagemang från alla på plan, och i omklädningsrummet har vi en underbar känsla och lagmoral, säger Morgan som tycker att laget har varit stabilt i säsongsinledningen.

– Vi släpper in få mål och skapar mycket målchanser. Sen hade vi velat göra lite fler mål kanske.

Härnäst väntar serieledaren BK Astrio, på hemmaplan söndag 21 maj klockan 16 på Landvetter IP, som är fyra poäng före LIS i tabellen.
– När vi möttes ifjol kände jag större oro, nu tycker jag att vi är mer likvärdiga och kunde nästan legat på samma position om vi fått in några bollar till. De är lite som oss och släpper in få mål och gör inte heller så jättemånga, de har också seriens tydligaste spelidé så jag tror det blir en tuff men jämn match.

Videolänk till målet: HÄR (Lokalpressens Facebook)


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.