Annie Linder till Sävehof


Denny Bågenholm 2023-02-08

Jonathan Stenbäcken hälsa Annie Linder välkommen till Partille Arena och IK Sävehof.
Bild:Pressbild
Jonathan Stenbäcken hälsa Annie Linder välkommen till Partille Arena och IK Sävehof.

SPORT | 23-årige målvakten Annie Linder, handbollsfostrad i Skara HF och har spelat i Skövde HF sedan 2017. Efter sex elitsäsonger i Skövde flyttar hon till Sävehof där hon skrivit ett tvåårskontrakt.

 

– Sävehof är en klubb med stark vinnarkultur och professionalitet som jag ser fram emot att ta del av. Klubben har en fin historik kring spelare som de utvecklat och som idag spelar eller har spelat i den absoluta toppen, säger Annie Linder.

– Att få jobba tillsammans med Jesper Östlund och övriga i teamet gör att jag är övertygad om att jag utvecklas som handbollsspelare. Möjligheten att även få jobba med Johanna Bundsen ska bli mycket spännande, förhoppningsvis sporrar vi varandra till att vilja bli ännu bättre, men viktigast av allt att vi får en bra relation och samarbete med varandra, förtsätter hon.

– Jag ser verkligen fram emot kommande säsonger och att få vara en del av ett härligt och talangfullt lag, avslutar hon.

– Vi tycker Annie har varit en av ligans bästa målvakter den här säsongen och är väldigt glada för att hon vill komma till Sävehof och fortsätta sin utveckling. Hon är en målvakt som har stått i ligan under många säsonger och skaffat sig erfarenheter som kommer hjälpa laget. Annie kommer passa bra in i vår klubb med tanke på att hon är träningsvillig och har en otrolig utvecklingsvilja. Vi tror att vi kommer ha en av ligans mest spännande målvaksbesättning nästa säsong, säger Jonathan Stenbäcken, elitansvarig i Sävehof.

Efter 17 matcher i SHE är Annie idag topp 10 i ligan med 30 procent räddningar, några platser efter Johanna Budsen som har 37 procent.

Fakta:
Nummer: 12
Förnamn: Annie
Efternamn: Linder
Född: 1999
Bostadsort: Skövde
Födelsestad: Skövde
Position: Målvakt
Längd: 179 cm
Hand: Höger
Elitsäsonger: 6
Moderklubb: Skara HF
Klubbar: Skara HF och Skövde HF


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.