Annandagshandboll med Sävehof


Denny Bågenholm 2022-12-25

Senaste Lundaspelen var 2019 och då såg det ut så här på innerplan i Partille Arena. Nu är turneringen tillbaka efter två års uppehåll.
Bild:Denny Bågenholm
Senaste Lundaspelen var 2019 och då såg det ut så här på innerplan i Partille Arena. Nu är turneringen tillbaka efter två års uppehåll.

SPORT | Varje annandag jul bjuds det på dubbelevenemang i Partille Arena och resa till Lundaspelen för nästan 800 ungdomsspelare i klubben. Redan 13.30 är det avkast för herrarna som möter trean Ystad och 15.15 spelar damerna mot Lugi.

 

På många orter är det bandy som gäller på annandagen men inte i Partille för då är det på handbollsfest i Partille Arena. En tradition som pågått under 25 år och i år är det 63 lag med nästan 800 spelare som åker en sexton bussars karavan till Lund för en av årets höjdpunkter, Lundaspelen.

En som verkligen vet hur det känns att spela Lundaspelen är Sävehofs och Handbollsligans bästa målvakt Simon Möller.
– Tillsammans med Partille Cup är Lundaspelen det absolut roligaste jag gjort. Jag började med P98 2008 då var jag åtta år och sedan körde jag sista året 2018 när vi vann guld med herrjuniorerna. Jag saknar det väldigt mycket.

– När man tittar tillbaka på det, att åka hela klubben och umgås med alla andra spelare på samma skola där vi bodde. Spela en massa matcher, sova lite och bara ha så himla kul är verkligen något alla borde få uppleva. De åren går så oerhört fort så det uppmanar jag alla Sävehofare att göra. Sen att man gick i samma kläder en vecka och knappt borstade tänderna var väl inte morsan jättenöjd över, säger Simon och skrattar gott åt minnet.

Nu får Simon ändå njuta lite av Lundaspelen då Sävehof möter Lugi 29 december i Lund inför många Sävehofspelare på läktarna.

Innan det bär av till Lund är det två spännande matcher som ska spelas i Partille Arena. Först ut är herrlaget som ligger på en andraplats i ligan två poäng efter IFK Kristianstad, laget  som möter trean och regerande mästarna Ystads IF.

Michael Apelgren har analyserat läget och vet vad som gäller imorgon:
– Det är mycket som vi behöver se upp med. När Kim Andersson stämplar in så är han en världsspelare och han har varit väldigt bra den senaste tiden. Ystad har ju också presterat bra i Europa, vilket är väldigt kul för svensk handboll, så vi kommer behöva göra en topprestation för att rå på dem. Vi går in med underdog-känslan igen och ska se till att fajtas, säger han på Sävehofs hemsida.

Match två imorgon spelas mellan serieledarna Sävehof som inte tappat en poäng och leder ligan fem poäng före Höör och Lugi som sladdar på en kvalplats med endast sex inspelade poäng, något som damtränaren Jesper Östlund har koll på:
– Självklart har de haft högre förhoppningar och förväntningar. De har ju haft en hel del skador som gör att man kan vara lite förstående till resultaten, men i grunden är det ett lag som bör vara på den övre halvan av tabellen, inte den undre. Vi har full respekt för dem och kommer gå in hundra till den här matchen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.