Till:
Från:

SM-guld efter en makalös avslutning

Denny Bågenholm 2023-05-28

Nytt SM-guld för Sävehof som vänder finalserien och vinner tre raka matcher. Nu är laget från Partille bäst genom tiderna med 16 SM-guld.
Bild:Nisse Nilsson

SPORT | Allt lutar åt att Höör ska ta allt till en femte och avgörande final när Johanna Bundsen blir utvisad med en minut kvar. Då gör Laura Jensen 25-24 och den inbytta Line Bergfeldt som inte spelat en sekund i finalserien, räddar och blir matchhjälte.

Matchen börjar med ett laddat Sävehof där Ida Sembe sätter tre raka mål och det står 4-0 efter sex minuter. Tilda Winberg blir utvisad för Höör efter sju minuter och det ser ut att bli en enkel resa för Sävehof. Men Höörs Isabella Andersson vill något annat och att det är jämnt hela vägen är tack vare hennes 11 mål. Det är hon som börjar Höörs upphämtning till 5-1 efter nio minuter. Det är mycket tekniska fel i första halvlek med åtta för Sävehof och tio till Höörs. Efter 30 minuter är det endast ledning med 13-12 för Sävehof.

– Go start, men de får glida igenom lite för enkelt. Viktigt att få sätta de första målen men vi har det fortfarande lite tufft i anfallsspelet, säger Ida Sembe som är slutspelets gigant på kanten och som idag gör fem mål.

Andra halvlek börjar som första slutar med en hel del tekniska fel och Höör får chansen att gå upp i ledning till 20-19 efter 45 minuter. Lagen fortsätter att följa varandra där Carmen Martin gör 20 lika på straff samtidigt som Höör får en tvåminuters utvisning med tio minuter kvar. 22-20 genom mål av Johanna Forsberg i öppet mål. 23-20 i samma utvisning genom Johanna Bundsen som gör 23-20 och det känns som att guldbucklan är halvvägs till Partille.

Höör tar timeout och ger sen allt vad som finns kvar i kropparna för att komma närmare. Åter är Sävehof lite för ostrukturerade och Höör kvitterar till 23-23 med fyra minuter kvar.

Efter en ny timeout för Sävehof blir Frida Rosell utvisad och Isabelle Andersson sätter 24-24. Johanna Bundsen åker på en utvisning för felaktigt byte och det är Sävehofs andra utvisning i matchen för samma regelbrott. In kommer Line Bergfeldt som inte spelat en minut i finalserien. Nu får hon chansen att bli matchhjälte och som en önskedröm räddar hon Alma Skrettings öppna läge med 30 sekunder kvar. Olivia Mellegård sätter spiken i kistan med 26-24 efter 59.44 och Sävehof är åter svenska mästare med segersiffror 26-25 och 3-1 i matcher.

– Jag är så glad, jag vet inte vad jag ska säga, nu blir det fest hela natten, säger Laura Jensen.

– Jag fattar ingenting, det var bara att gå in och gilla läget, säger en hes Line Bergfeldt med glädjetårar i ögonen.