M som i May the fourth be with you


Jonas Bengtsson 2024-05-04

Robert Johansson träffade sin fru Liv Oschlag tack vare Star Wars. Självklart fick Darth Vader och hans underhuggare vara med på parets bröllopsbild.
Bild:Zelda Ringström
Robert Johansson träffade sin fru Liv Oschlag tack vare Star Wars. Självklart fick Darth Vader och hans underhuggare vara med på parets bröllopsbild.

NYHETER | Barnen har julafton, bagerierna har kanelbullens dag – Star Wars-fansens högtid infaller den 4 maj.
– Vi är säkert ute på sex – sju olika event samtidigt den dagen, och det är kul för vi får i princip alltid ett positivt bemötande, säger Robert Johansson från Swedish Garrison.

 

Darth Vader, Stormtroopers, Boba Fett, Mando, Kylo Ren, kejsare Palpatine, TIE Fighter-piloter och jawas är några av de Star Wars-karaktärer man kan stöta på vid till exempel scifi-mässor, filmpremiärer, barnkalas, sjukhus eller andra välgörenhetsevent.

– Vi älskar Star Wars, och specifikt de onda karaktärerna, säger göteborgaren Robert Johansson som är PR-ansvarig för föreningen Swedish Garrison med cirka 130 medlemmar.
Om du å andra sidan skakar tass med Chewbacca, dansar robotdans med C-3PO eller tar en bild med prinsessan Leia på en mässa är det Rebel Legion du träffat. För så heter motsvarande förening för den goda sidan. Lågt räknat tror Robert att Swedish Garrison är ute på 40 – 50 event om året, man är samtidigt en del av föreningen 501st Legion med 14 000 medlemmar runtom i galaxen.

– Vår slogan är ”bad guys doing good”, som en förklaring till att vi klär ut oss till Stormtroopers och andra karaktärer för att samla in pengar till välgörenhet och samtidigt försöka sprida lite nördglädje.

Lördag 4 maj är man ute på sex – sju event samtidigt runtom i Sverige: Däribland Comic Con i Stockholm, Barnens biodag i Helsingborg, Tomelilla bibliotek och ett privat bröllop.

– Ofta går pengarna till Barncancerfonden men ibland styr vi även insamlingarna mot något lokalt. Som Drottning Silvias barnsjukhus här i Göteborg där vi varit flera gånger.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.