Cheerleadinglandslaget tog VM-silver: ”Magiskt”


Elin Leissner 2024-05-13

Hela det svenska landslaget i cheerleading som tog silver på VM.
Bild:Elin Leissner
Hela det svenska landslaget i cheerleading som tog silver på VM.

SPORT | Efter två veckor med VM i Orlando, där laget imponerade enormt och i princip var felfria under hela turneringen, så landade laget åter på Landvetter flygplats. Där fick de ett stort och varmt mottagande.

 

Med sig hade de sina silvermedaljer runt halsen. I truppen fanns bland annat Felicia Andreasson, Stella Ekman Larsson och Johanna Karlsson som bor i Härryda eller kommer härifrån.

VM-resan började däremot långt innan detta. Landslagstränarna tog ut en trupp, som i detta fall endast bestod av tjejer från Gothenburg Cheer One – Wildcats, som bland annat vunnit SM-guld i år. Detta gör att laget har haft möjlighet att träna hela året på sitt program inför VM och har därmed även kunnat hitta en trygghet i sitt utförande.

– Vi har jobbat så länge på detta program för att allt ska vara perfekt, vi vill verkligen ge en wow-känsla för domaren och ett moment som verkligen visar: Det här är Sverige, säger Stella Ekman Larsson, flyer i laget.

Laget har tre gemensamma träningar i veckan och ett pass i veckan med sin stuntgrupp. I laget har de sju olika stuntgrupper, med fyra i varje grupp. Förutom dessa träningar har det även varit landslagssamlingar under året tillsammans med de andra landslagen, juniorlandslaget och senior mixlandslaget.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.