Till:
Från:

Pixbo tar dubbla vinster

Denny Bågenholm 2022-11-28

Oskar Weissbach blev matchhjälte när han på övertid satte segermålet mot Hagunda.
Bild:D-Foto

SPORT | Damlaget vinner mot nykomlingen Nacka med 8-5 och herrarna tar ytterligare en seger mot Hagunda på hemmaplan med 8-7 efter förlängning.

– En rolig match som hade varit tråkig att förlora, trots två poäng kändes det som en seger, säger tränare Thomas Andersson.

Damlaget fortsätter sin segerkavalkad och cementerar sin andraplats efter Thorengruppen. Laget har fyra poäng upp till förstaplatsen och nio poäng ner till trean Rönnby.

Pixbo var obesegrade mot Nacka inför matchen, sviten förlängdes och är nu tio raka vinster. Pixbo startade bäst och gick upp till en 5-1 ledning, då vaknade Nackalaget och reducerade till 4-5. De  hade också chans till kvittering i slutet av andra perioden men istället kunde Pixbo kontra in 6-4 i sista sekunden.

Hemmalaget fick in ett mål i början på tredje perioden men närmare än så kom inte Nacka utan Pixbo kunde utöka ledningen och vinna med 8-5. Det mest anmärkningsvärda är att båda lagen heter Wallenstam i suffix.

För herrlaget blev Oskar Weissbach matchhjälte, när han avgjorde med bara en sekund kvar av förlängningen. I tredje perioden hade Pixbo ett tufft utgångsläge då Hagundas Jesper Lundkvist hade satt 5-7 med fem minuter kvar att spela av andra perioden. Men hemmalaget tog kommandot direkt och gjorde 2-0 i sista perioden och kvitterade till 7-7 innan det var dags för “sudden”, där petade Oskar i bollen och glädjen visste inga gränser.

Pixbo har fyra segrar på de senaste fem matcherna, och ligger sexa i serien men endast fyra poäng upp till Växjö på en förstaplats i årets jämna SSL-serie.