Sävehof fortsätter vinna i Handbollsligan

Denny Bågenholm 2022-11-27

Adam Blanche storlspelade i Sävehof under söndagens match mot Eskilstuna Guif.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Det har varit många matcher sista tiden, senast i fredags mötte man och vann på bortaplan mot Redbergslids IK. Det var dags för match mot Eskilstuna GUIF som har förlorat sina två senaste matcher. Sävehof hade däremot nio raka utan förlust inför kvällens möte.

– Vi måste jobba hårt bakåt för GUIF gillar att springa, säger Pontus Brolin innan matchen.

Det börjar trevande inför en gles publik i Partille Arena, efter sju minuter står det 4-4 efter två mål av Marcus Lennernäs. En straff kan få Sävehof upp i ledning men Guifs målvakt Marko Roganovic räddar skottet från Alexander Westby. Oscar Sävinger får chansen i mål när Simon Möller har fått ryggskott och det gör han med ackuratess under första halvlek där han har 35 procent räddningar. Efter 14 minuter har Sävehof gjort ett litet ryck till 9-6. Då räddar Oscar Sävinger en straff och Sävehof kan dryga ut avståndet till 11-6, då tar Eskilstuna Guif timeout. Tränaren Zoran Roganovic samlar bortalaget som får energi och raskt kommer närmare, 13-11 efter 22 minuter och det är åter match. Hemmalaget är inte sämre och en fin kombination mellan Oli Mittun och Felix Möller resulterar i 15-11 och sedan sätter Sebastian Karlsson två snabba kontringar. Siffrorna i paus skrivs till 18-15.

– Okej första halvlek men en del slarv också. Vi behöver fortsätta springa och jobba vidare säger halvlekens bästa målskytt Marcus Lennernäs, med fem mål.

I andra halvlek inleder Sävehof bäst med två snabba mål innan Eskilstuna Guif börjar kämpa sig ikapp. Efter knappt sju minuter skiljer det bara ett mål mellan lagen. Oscar Sävinger fortsätter rädda straffar och när matchens bästa spelare, Adam Blanche sätter 26-21 känns Sävehof som det vinnande laget. Sävehof fortsätter utöka sin ledning och Arvid Norén fick göra debut i målet när segern är säkrad. Sista målet gör Malte Celander och slutresultatet blir 37-28, Sävehofs tionde raka match utan förlust. Nu är man bara två poäng bakom IFK Kristianstad och sju poäng före trean Ystad.

Efter matchen säger 5-målsskytten Adam Blanche:
– Bra match och vi gör det vi bestämt innan matchen, vi snackade om hög energi och fortsätta springa vilket vi gör. Kändes bra för egen del när Felix vilade för att han är lite småskadad.

Nu vänder serien och redan på lördag är det returmöte i Eskilstuna.

Dagens andra match i Partille Arena var Sävehofs damer som mötte Aranäs i ATG Svenska cupen och där slutade det med en förväntad seger för hemmalaget med 32-22 i den första kvartsfinalen.