Det är hårt på linjen, men Felix tar säkert hellre tio överfall utan erinran än ett felaktigt frikast emot sig.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Hallby, på kvalplats, visade sig vara en svår nöt att knäcka för serieledarna. Sävehof hade en riktigt dålig dag och Hallby gjorde kanske säsongens bästa match.

– Vår första kvart i matchen är horribel, säger Simon Möller.

Nu var Simon en av spelarna som kunde gå ifrån matchen med ett godkänt betyg efter 38 procent räddningar. I övrigt var det mycket slarv med totalt 16 tekniska fel och då vinner man inte ens mot bottenlagen i Handbollsligan. Första halvlek delar lagen på att leda matchen med en boll. Det är inte välspelat och Hallby bjuder upp till mer kamp än skönspel. När domarna blåste av första halvlek stod det 13-13 på tavlan, domarna kom att få en avgörande del i matchen, mer om det senare.

Andra halvlek börjar med ett Sävehof som hittat energi och glöd i pausen. Fem raka mål för hemmalaget gör ställningen till 18-13 efter fem minuter. Lika hastigt men mindre lustigt för de gulsvarta gör Hallby en omvänd resa. Fem raka mål och helt lika igen efter ytterligare fem minuter, 18-18 efter 40 minuter.

Oli Mittun blir bästa målskytt i Sävehof med nio mål och i bortalaget, lillebror till Elias á Skipagötu, Rói Ellefsen á Skipagøtu med fem mål. Rói är dessutom Oli Mittuns kusin, Färöarna är en plantskola till svensk handboll just nu. Elias och Rói har dessutom en lillebror till som enligt uppgifter ska vara ännu bättre än sina bröder.

Tillbaka till Sverige och Partille Arena. Sävehof går upp i en tremålsledning, 23-20 med elva minuter kvar. Hallby håller sig kvar i matchen likt ett lejon som vägrar släppa taget om sitt byte. 27-27 efter 55 minuter. När Olli Mittun sätter 30-29 med minuten kvar kommer fokus att hamna på domare och delegat. Det har varit en del gnäll från båda bänkarna och spelarna på domarnas ojämna bedömningar som gjort spelarna osäkra på förutsättningarna.

Med 50 sekunder kvar av matchen bryter Felix Möller en passning men istället får frikast emot sig. Reaktionen blir att han sätter händerna uppgivet bakom huvudet, detta resulterar i en två minuters utvisning för protest. Bänken reagerar och det resulterar i att delegaten ger Sävehofs bänk gult kort. Hallby gör 30-30 på sitt frikast och matchen är slut. En poäng var, vilket var rättvist.

– Det är trist för vi är inte tillräckligt bra idag. Jag vet inte riktigt varför vi tappar den fina starten på andra halvlek men det är väldigt slarvigt spel både framåt och bakåt. Jag tror vi har tolv tekniska fel i första halvlek och jämför man mot de två vi hade på hela matchen mot Amo sist så är det klart att det inte är godkänt, säger Simon Möller efter matchen.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.