Alingsås vände och vann


Denny Bågenholm 2024-02-12

Kajsa Lindberg Blohm blev matchens lirare, hon gjorde elva av lagets 28 mål.
Bild:Arkivbild Tommy Holl
Kajsa Lindberg Blohm blev matchens lirare, hon gjorde elva av lagets 28 mål.

SPORT | Alingsås låg under efter första halvlek där Eskilstunas Maja Appelgren gör sex av bortalagets tretton mål i första halvlek. En välfylld Nolhaga hjälpte till att stötta damerna som vände till sin sjunde seger.

– Det var nog första gången på hemmaplan vi lyckades vända en negativ trend, säger Johan Pettersson.


 

I andra halvlek lyckades Alingsås HK vända matchen mot Eskilstuna GUIF och säkra segern med 28-26. Trots att hemmalaget låg under med två mål i paus lyckades man återhämta sig med en förbättrad prestation i andra halvlek. Kajsa Lindberg Blohm spelade en avgörande roll genom att göra elva mål och utmärktes som matchens lirare. Johan Petersson, Alingsås tränare, berömde också insatserna från spelare som Linnea Kindahl och Clara Wolf. Med fem matcher kvar att spela har laget  nu ett avstånd på tre poäng ner till kvalplats.

– Det liknar många måstematcher vi har spelat i första halvlek där vi blir för ängsliga, oroliga och inte går rakt på mål. Samtidigt gör GUIF kanske sin bästa match för säsongen och det märks verkligen att de har fått ordning och reda på vissa saker med tränarbyte och så vidare, konstaterade Johan Petersson på Alingsås hemsida efter matchen.

Emma Odén Rasmusson och Clara Wolf som varit hos Alingsås på lån i en månad kommer att stanna säsongen ut. Emma, som spelar på högersex, och målvakten Clara lånades in från Önnered för att stärka och bredda truppen under fem matcher. Efter fina insatser från båda tjejerna, som även kommit in bra i gruppen, så förlängs nu lånen säsongen ut.

Nästa lördag 17 februari klockan 16.00 är det ny hemmamatch i Nolhagahallen när Alingsås spelar derby mot Kärra HF.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.