Till:
Från:

Magiska Moberg trollade bort Karlskrona

Denny Bågenholm 2023-09-24

William Andersson Moberg gjorde tolv mål i matchen mot Karlskrona. – Det vet jag inte om jag gjort någonsin tidigare, säger han.
Bild:Arkivbild / Tommy Holl

SPORT | Inte varje match man får sätta elva bollar men i gårdagens seger mot nykomlingen Karlskrona visade Sävehofs William Andersson Moberg hur man ska hantera en handboll.

– Helt overkligt, det kändes som vad jag än gjorde så smet bollen in i mål, säger han.

Det var dags för hemmapremiär i Handbollsligan och det blev en folkfest där över 2000 åskådare fick se magi, inte bara av  William utan även av Gustaf Wedberg som satte sju mål på sin högerkant. Två spelare som återvänt till Sävehof efter spel i andra klubbar. Gustaf Wedberg som debuterade igår visade att saknaden efter Sebastian Karlsson inte kommer att bli så stor.

William Andersson Moberg inleder målskyttet på straff efter en minut och sedan följde lagen varandra åt i sex minuter fram till 4-4. Därefter visade Sävehof att man är storleken större än Karlskrona och när man dessutom har en trollkarl på planen är det inte mycket nykomlingarna har att sätta emot.
– Ibland går det bara som på räls och allt går bara in. Det är svårt att förklara känslan men självklart känns det extra skönt att få bjuda publiken på många mål när det var hemmapremiär, säger William.

Matchen kanske inte känns avgjord i paus då det bara skiljer fem bollar mellan lagen men Karlskrona börjar se lite uppgivna ut redan efter 30 minuter och 17-12 på tavlan.

William fortsätter sitt trolleri i andra halvlek. I en sekvens är Olle Ek helt ren men passar ändå William som gör mål, då har man satt avtryck på plan. Han ser till att Sävehof skaffar sig en niomålsledning efter 40 minuter. Ett avstånd som håller sig resten av matchen. Det bjuds även på lite handbollsgodis genom en dubbeljapan, men förutom det är det två smällar mot huvuden som sitter kvar efter matchen.

Först får Tryggvi Thorisson lämna planen redan efter fyra minuter med bruten näsa efter en klockren armbåge och lite senare är det Williams Andersson Mobergs tur när även han blir knockad.
– Jag får en rejäl smäll och åker i backen, samtidigt får spelet fortsätta. Det kändes väl lite konstigt att domarna inte blåser av matchen då, säger William.

Det blir inga fler skador och Sävehof vinner med 35-26. Simon Möller som varit fenomenal de senaste matcherna byttes ut mot Oscar Sävinger efter 20 minuter av första halvlek och som slutade med 38 procent räddningar. Det finns två riktigt bra målvakter i Sävehof att hålla koll på.

Nästa match för Sävehof är mot Önnered på torsdag och där tror William att det kommer bli tufft.
– Eftersom de förlorade mot Amo idag så blir det nog riktigt tufft på onsdag. Det gäller att hålla sig undan från Brännberger för jag har ingen lust att åka i backen igen, säger William och skrattar.

Bästa spelare blev Gustaf Wedberg och han är nöjd efter matchen.
– Jag tycker vi gör en bra match och håller oss till vår matchplan. Vi arbetar metodiskt och det ser väldigt bra ut. Vi har fem måls ledning i paus och vi vet att det kan svänga i matcherna men gör vi det vi ska så har vi en trygghet i det. Vår styrka är att vi är väl förberedda och då har vi alltid ett grundspel att falla tillbaka på, säger han efter matchen.

Redan klockan 14.00 idag är det dags för Sävehofs damer att ge sig in i hetluften igen när man möter WHC Buducnost, från Podgorica, Montenegro i Champions League. En match som måste vinnas för att Sävehof ska ha en chans att gå vidare från gruppspelet. Både Sävehof och Buducnost är poänglösa efter två spelade matcher. För att gå vidare måste Sävehof bli femma eller bättre i gruppen som består av åtta lag.