Lyckad premiär för mountainbikefestivalen


Jonas Bengtsson 2023-09-24

Cirka 400 cyklister deltog på den första upplagan av Floda MTB-festival som hade Garveriet som samlingsplats.
Bild:Tommy Holl
Cirka 400 cyklister deltog på den första upplagan av Floda MTB-festival som hade Garveriet som samlingsplats.

SPORT | Lördagen 16 september genomfördes den första upplagan av Floda MTB-festival – som är här för att stanna enligt arrangörerna.
– Det blev succé direkt, säger Hans Svensson.

 

Nystartade Floda MTB-festival hade 200 föranmälningar – men när väl dagen var inne och det skulle hållas välkomsttal klockan 10 på Garverietområdet befann sig det dubbla antalet cyklister på platsen.
– Vi trodde att vi skulle ha ett hum om hur många som skulle delta, men det var säkert 400 där. Så man kan säga att det var succé, säger Hans Svensson från The Tannery Club, en av delarrangörerna av festivalen.

Själva idén och genomförandet av festivalen drevs dock fram genom entusiaster från företagen Bike Maestro och Pathfinder Travels.
– Man skulle sätta upp sig på en tavla vilken bana man skulle köra. Om man var nybörjare, medel eller avancerad – för att sen åka med olika ledare ut på slingor i skogen. Antalet stack iväg kan man säga, men det löste sig och vi fick skapa några extragrupper för de som inte anmält sig.

MTB-festivalen pågick från förmiddagen till sena natten. Ett antal utställare var på plats i Floda för att visa upp och låna ut cyklar och även andra cykelrelaterade produkter. Jernbruket serverade lunch i Garveriets lokaler och den enormt stora mängden deltagare gjorde att lunchen tog slut och man fick börja servera middagen tidigare än beräknat för att mätta alla hungriga magar.
Mellan halv tre till fem var det en stor uppvisning på den extrema Oddride-banan, på Uddaredsberget, med både hopp och branta backar.

– Det var en handfull personer som vågade köra den. Sedan släppte vi inte heller på vanliga cyklister på banan för den måste man vara riktigt duktig för att klara. Det var säkert 500 – 600 personer där och tittade. Det var ett jätteintresse vilket var roligt, och dessutom hade vi tur med vädret, säger Hans Svensson.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.