Storförlust mot Odense i Champions League

Denny Bågenholm 2023-11-12

Platt fall när Sävehof fick en ordentlig uppläxning av danska Odense på lördagen.
Bild:Tommy Holl

SPORT | I den senaste omgången av Champions League mötte Sävehof det danska laget Odense Håndbold, men dagen blev en besvikelse för det svenska laget. Matchen, som spelades på lördagen i Partille Arena, slutade med en storförlust för Sävehof, 20-44.

Sävehof hade en tuff start och redan efter fem minuter stod det 0-4, vilket ledde till att huvudtränaren Jesper Östlund tog timeout. Trots några mål från Sävehof, inklusive fina insatser från Thea Blomst och Carmen Martín, kunde laget inte matcha danskornas spelstyrka. I paus ledde det danska laget med 21-11.

Den andra halvleken fortsatte i samma anda, och Sävehof kunde inte hämta upp underläget. Matchen slutade rejäl förlust för det gulsvarta laget, 20-44.

Med halva gruppspelet avklarat i Champions League vänder nu matchordningen, vilket innebär att Sävehof kommer att möta Odense igen redan nästa helg. Det återstår att se om de kan vända på spelet och ge en starkare prestation i det kommande mötet.

Herrarna spelade senare under kvällen mot Eskilstuna GUIF och vann tämligen enkelt med 35-27 (20-15) där Tobias “Rumän” Johansson var tillbaka efter tio år och gjorde ett mål i sin återkomst. Helt överlägsen var den bolltrollande färöingen Óli Mittún med sina 9 mål. Inte illa av en 18-åring.