Mölnlycke IF:s damer klara för trean


Denny Bågenholm 2023-11-12

Hela laget segerjublade efter att avancemanget till Division 3 säkrades genom en 2–1-seger mot Älvängen på Mölnlycke IP det historiska datumet den 2 november.
Bild:Privat
Hela laget segerjublade efter att avancemanget till Division 3 säkrades genom en 2–1-seger mot Älvängen på Mölnlycke IP det historiska datumet den 2 november.

Kvalsegern firades samma kväll på O’Learys. Festandet på stan fick vänta några dagar. ”Det var ändå en torsdag och många skulle upp och jobba dagen efter. Men i lördags var det lagfest och då blev det lite mer röj”, säger Erica Hjertén Bosch.
Bild:Privat
Kvalsegern firades samma kväll på O’Learys. Festandet på stan fick vänta några dagar. ”Det var ändå en torsdag och många skulle upp och jobba dagen efter. Men i lördags var det lagfest och då blev det lite mer röj”, säger Erica Hjertén Bosch.

SPORT | Efter en fin vår och häng på förstaplatsen kunde ettan Qviding rycka ifrån under hösten. Mölnlycke slutade till slut på en stabil andraplats i fyran vilket innebar kval mot Älvängen.

 

Där blev det dubbla segrar (2 – 1, 2 – 1) och uppflyttning till Division 3 nästa säsong. Då kommer korsbandsskadade Erica Hjertén Bosch vara tillbaka på planen.
– Det var så skönt att vi gick upp och vi är ett sånt härligt gäng, jag kommer ge allt för att vara tillbaka i januari, säger hon.

Normalt kanske en segerintervju inte brukar börja med att prata korsbandsskador, men det är där Mölnlyckespelaren Erica Hjertén Bosch befunnit sig sedan augusti 2022 då hennes korsband gick sönder efter tre matcher.
– Jag fick inte ens en smäll utan satte ner foten för hårt och det knäckte till i knät och korsbandet var av. Det har blivit operation och rehab sedan dess och hade det inte varit för alla sköna spelare kanske jag inte orkat komma tillbaka, jag är ju lite äldre, skrattar 23-åringen som snart fyller 24.

– Jag har ändå delad förstaplats i närvaro i truppen och har varit på alla träningar sedan skadan, men då mest fysträning. Nu under hösten har jag varit med och tränat fast utan kontakt och snart är det tolvmånaderskontroll och då hoppas jag att det blir ett okej från läkaren så jag kan börja träna på allvar i januari 2024.

När Erica inte är på en fotbollsplan pluggar hon till lärare för elever i förskoleklass och upp till trean och det är något hon tycker är jätteroligt.
– Jag har testat flera arbeten tidigare, både på Ica och McDonalds. Sedan blev jag vikarie och kände direkt att det var jättekul att jobba med barn. Nu har jag bara ett halvår kvar innan jag är färdig lärare, säger hon.

TILLBAKA TILL KVALMATCHERNA där Mölnlycke hade en fördel inför returen efter seger med 2–1 på bortaplan genom mål av Josefine Welke och Amanda Nilsson. När Josefine Karlsson gjorde 1 – 0 efter fyra minuter i returen på hemmaplan var känslan god i laget.

– Det var ju skönt även om jag var jättenervös. Sen gjorde de 1 – 1 och då var det verkligen fjärilar i magen och jag vågade knappt titta. Fast Josefine (Karlsson) var ju iskall och när hon gjorde 2 – 1 var det rätt lugnt, säger Erica och skrattar.

Sen blev det planinvasion?
– Jajamensan, hela laget sprang in och det blev en ordentlig hög med spelare. Sen var det guldhattar och t-shirts innan det var dags att slänga tränaren i duschen, säger hon.

Guldfest på stan?
– Nej, vi drog till O'Learys här i Mölnlycke och hade trevligt med alla spelare och det kom lite föräldrar och vänner. Det var ändå en torsdag och många skulle upp och jobba dagen efter. Men i lördags var det lagfest och då blev det lite mer röj.

Och nästa år är det Division 3 som gäller?
– Ja, och det kommer bli grymt. Jag tror så mycket på det här laget, säger Erica.
Även Mölnlycke IF:s herrar har under hösten avancerat från fyran till trean. Men lika bra gick det däremot inte för Sjövalla FK:s herrar, som blev tvåa i Division 6. Nykomlingen hade chansen att kvala upp till femman – men dessvärre tog det stopp då det blev kvalförluster mot både Knippla (1 – 4) och Vatra (3 – 5) i trelagsgruppen.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.