Äntligen en seger för Baltichov

Denny Bågenholm 2023-11-13

Sävehof tog äntligen sin första seger mot Linköping i helgen. Vendela Liifv Sinkko gör två mål i matchen som slutar 31-24.
Bild:Tommy Holl / Arkivbild

SPORT | Efter sex raka förluster var det dags för ett bottenmöte i division 1 för Baltichovs damer när RP Linköping kom på besök i Förbohallen under söndagen. Linköping hade en seger innan mötet och Baltichov stod utan poäng.

Matchen inleds jämt fram till att Baltichovs tidigare spelare Elin Aurell gör 4-6 och 4-7. Släkten är värst och totalt blir det fem mål för Elin. I det skedet börjar hemmalaget punkta nämnda Elin och därefter börjar Baltichov sin vändning. Laget kryper närmare och närmare mycket tack vare Maja Sjöberg som gör hela nio mål i första halvlek, en halvlek som slutar helt jämt 18-18.

I andra halvlek fortsätter punkten av Elin Aurel samtidigt som Linköping punktar Maja Sjöberg och det ser lite ut som en ungdomsmatch med punkter från båda lagen. Men nöden har ingen lag och spelet 5 mot 5 passar Baltichov utmärkt, samtidigt som Amanda Berg Sandgren briljerar i mål med nästan 50 procent räddningar. Hon blir matchens lirare i hård konkurrens med Maja Sjöberg som får avsluta målskyttet i matchen och fastställa slutresultatet till 31-24 efter 13-6 i andra halvlek.

Nu är första poängen bärgade och det kommer att bli en kamp om kvalplatserna. Kristianstad har fyra poäng och Lindesberg, Linköping och Baltichov har två poäng vardera där Baltichov ligger sist med ruskiga 154-241 (-87) i målskillnad.

För herrlaget blev det delad pott när Carl Hohner räddade en poäng efter sitt mål med en sekund kvar. Matchen slutar 30-30 och laget ligger nu på fast mark på en åttonde plats och fem poäng.