Ung fotbollsspelare dömd för misshandel


Denny Bågenholm 2023-12-08

Den unga kvinnan döms för misshande i samband med en ungdomsmatch i fotboll i Partille under oktober 2023.
Bild:Arkivbild / Denny Bågenholm
Den unga kvinnan döms för misshande i samband med en ungdomsmatch i fotboll i Partille under oktober 2023.

PARTILLE | Det var misshandel när en ung kvinna sparkades så att hon föll och bröt nyckelbenet i samband med en ungdomsmatch i fotboll i Göteborg i oktober i fjol. Det menar tingsrätten, som mot den åtalade 19-åringens nekande dömer henne till villkorlig dom och samhällstjänst.

 

Under en ungdomsmatch mellan lag från Partille och Göteborg uppstod en situation mellan hemmalagets anfallare och bortalagets målvakt i samband med att Partillelaget precis gjort mål. När målgöraren vill ta bollen för att snabbt kunna starta igång spelet igen uppstår en situation.

Målsäganden säger att hon tar med bollen och går mot mittcirkeln för att starta spelet då får hon en spark mot revbenen vilket slutar med att hon ramlar så olyckligt att hon bryter nyckelbenet. Vittnen till händelsen styrker händelseförloppet även om ett vittne säger att sparken träffade benet och det andra vittnet säger överkroppen.

Tingsrätten menar i domen att målsägandens uppgifter stämmer överens med vittnenas och att det därmed är bevisat att den tilltalade sparkat hemmalagets spelare på det sätt åklagaren påstått och att detta ha lett till att hon ramlat och brutit nyckelbenet. Det har varit fråga om en avsiktlig spark och att hon har varit likgiltig till om motståndaren skulle skadas av sparken eller inte. Därför anser tingsrätten att spelaren ska dömas för misshandel.

Normal straffsats hade inneburit en månads fängelse men då den åtalade är ung och tidigare ostraffad blir det villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst som påföljd. 19-åringen ska även betala drygt 16 000 kronor i skadestånd till den målsägande, enligt domen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.