Jultomten fick kramar och önskelistor


Denny Bågenholm 2023-12-10

Tomten hälsade alla välkomna till Gläntan i Allum under helgen.
Bild:Denny Bågenholm
Tomten hälsade alla välkomna till Gläntan i Allum under helgen.

Förväntansfulla barn stod i kö med sina önskelistor för att lämna till Tomten.
Bild:Denny Bågenholm
Förväntansfulla barn stod i kö med sina önskelistor för att lämna till Tomten.

Alla önskningar hängdes upp i granen för att sedan transporteras hem till tomteverkstaden.
Bild:Denny Bågenholm
Alla önskningar hängdes upp i granen för att sedan transporteras hem till tomteverkstaden.

Tomten hade god hjälp av en av sina nissar som fick ta emot alla önskelistor och faktiskt även köra släden senare på kvällen. \
Bild:Denny Bågenholm
Tomten hade god hjälp av en av sina nissar som fick ta emot alla önskelistor och faktiskt även köra släden senare på kvällen. "Jag blir lite trött på eftermiddagarna och då passar jag på att ta en liten tupplur", säger Tomten med ett leende.

PARTILLE | Det var en lång kö av lite nervösa men uppspelta småbarn och deras föräldrar när Tomten kom till Allum för att trolla och ta emot barnens önskelistor. En del var lite försiktiga och höll avstånd medan andra tog emot kramar av Tomten.

– Här på Allum är alla barn alltid väldigt snälla och trevliga. De är så härliga och jag är verkligen glad att få komma hit varje gång, säger Tomten.


 

Det var inte bara önskelistor och kramar som stod på Tomtens repertoar under helgen utan även en del trolleri fick besökarna att se ut som fågelholkar. Resten av dagen var det en strid ström av glada barn som ville lämna sina önskelistor. Det var allt från Lego och gosedjur till en liten kille som slog till med “ett riktigt flygplan eller 100 kronor”.

En kort period var det lite lugnare och då hann Lokalpressens reporter smyga fram och lämna in sin önskelista, och samtidigt ställa några frågor till Tomten.

Hur går det för Tomten idag?
– Jag tycker att det går väldigt bra. Det är så fridfullt och allting är så härligt innan jul. Alla barn och deras föräldrar verkar väldigt glada.

Vad tycker Tomten är det bästa med julen?
– Det är det magiska med att vi får vara tillsammans allihopa och ge varandra glädje. En julklapp, och en och annan pepparkaka, säger han och skrattar precis som Tomten i “Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul”.

Blir man snällare av pepparkakor?
– Jag tror alla är snälla normalt, med eller utan pepparkakor. Men då får man en påminnelse om att eftersom det är så gott så är jag extra snäll när jag får en pepparkaka, säger tomten och blinkar.

Tror du att alla har ätit sin spenat i år?
– Jag har frågat en del, och några äter spenat, några äter gröt. Så är det några som ätit hamburgare, jag tror det är dags att tänka om lite och det viktigaste är att man är mätt och glad, säger han.

Hur hinner Tomten med julafton. Det måste ju vara ett väldigt åkande för att hinna hem till alla familjer?
– Ja, det är lite stressigt faktiskt, men jag har ju världens bästa renar. Och så har vi en “hemlig” jetmotor på släden i år.

Så då går det undan?
– Ja, det går jättefort, nästan i ljusets hastighet. Så det fläktar i skägget, säger han och skrattar.

Har tomten någon favoritren?
– Det är ju såklart Rudolf, men säg det inte till de andra renarna för då blir de nog lite avundsjuka, säger Tomten samtidigt som han viskar.

Tomten berättar även att just nu är tomtemor hemma och håller ordning på alla nissarna och lagar extra mycket julgröt så de orkar göra klart alla julklappar. Efter jul blir det lite lugn och ro och de får umgås, men fram till jul är det full fart. Och även Tomten får julklappar ibland, berättar han.

– Ett år fick jag det här fina skärpet och pekar på magen, och ibland tycker tomtemor att jag behöver byta ut luvan när jag har haft den i några år, så det kan komma en och annan julklapp när jag kommer hem på kvällen och sätter mig framför brasan och berättar för tomtemor om alla fina människor jag träffat.

Vet Tomten hur många önskelistor han har fått hittills?
– Oj oj oj. Nej, jag har faktiskt inte hunnit räkna, men det är många. Jag har sån tur att jag kunde få med mig en av nissarna för annars hade jag inte kunnat hålla koll. Så jag får prata med barnen när nissen hjälper mig att hänga upp önskelistorna i julgranen, säger Tomten.

Tomten önskar alla Lokalpressens läsare en riktigt god jul och han vill som avslutning skicka med en historia som han hoppas ni tar med er.

– Jag får ju ofta frågan om vilken som är den finaste önskan man kan få. Då är det många barn i år som har skrivit “jag vill att alla barn i världen ska få en fin och glad jul". Det tycker jag var det finaste jag någonsin har läst, säger Tomten innan släden lämnar Allums tak.

Tomten är i Allum
Lördag - Söndag 16-17 december
10.00 - 13.00 Träffa Tomten, i Gläntan
Torsdag-Fredag 21-22 december
16.00 - 19.00 Träffa Tomten, i Gläntan
Lördag 23 december
10.00 - 13.00 Träffa Tomten, i Gläntan

Team Rynkeby slår in paket utanför Levi's Store
16-17 december 11.00 - 15.00
21-22 december 15.30 - 18.30
23 december 11.00 - 15.00Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.