Tio spännande, tuffa och lärorika år för Partille gymnasium


Denny Bågenholm 2024-02-12

Sofie Andrésen och Susanne Krook hälsade pedagoger, politiker och skolledning välkomna för att fira 10-årsjubileum på Partille gymnasium.
Bild:Denny Bågenholm
Sofie Andrésen och Susanne Krook hälsade pedagoger, politiker och skolledning välkomna för att fira 10-årsjubileum på Partille gymnasium.

PARTILLE | Elevflykt, flyktingkris, nedläggningshot, byggarbetsplats och covidnedstängning är några av de svårigheter som skolan varit med om. Men efter ett decennium på krokiga vägar så kan jubilerande Partille gymnasium nu blicka mot en ljusare framtid.

– Det har varit tio tuffa och lärorika år, kommunen valde att satsa på skolan vilket vi ska vara enormt tacksamma över, säger rektor Susanne Krook.


 

När Partille gymnasium nu firar tio år var det med skolledning, lärare och kommunpolitiker. Både äpple- och päroncider i champagneglas tillsammans med goda snittar och kycklingspett serverades av rektorschefen Lena Almqvist.

Efter mingel hälsade rektor Susanne Krook och skolledare Sofie Andrésen alla välkomna med en klassisk skolfrågesport som heter “Kahoot!” där alla gäster delades in i lag om fyra och där frågesporten bestod av klassiska skol- och Partillefrågor. Inte oväntat var det "Team Bengan” som vann, det hade varit skam annars då laget innehöll kommundirektör Bengt Randén, kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse och vice ordförande Thorbjörn Carlsson. Bengt Randén började som förskollärare för 27 år sedan och har hunnit vara chef för utbildningsförvaltningen innan han tog en avstickare till Göteborgs kommun som chef för grundskoleförvaltningen.

Under minglet fick Lokalpressen några minuter med Susanne Krook och Sofie Andrésen, som oavsett hur mycket man pressar dem på att en stor anledning att det har gått så bra för skolan är deras förtjänst. Så är det hela tiden alla andra som de lyfter upp som hjältar, så fungerar riktiga chefer. Något det finns gott om i Partille kommun.

Så vad är det vi firar här idag?
– Att Porthälla bytte namn till Partille gymnasium samtidigt som det också genomfördes en sammanslagning av gymnasieförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen. Det blev utbildningsförvaltningen och nu ligger all utbildning i Partille under samma tak, säger Susanne Krook med stolt röst.

– Det gjorde att gymnasiet fick en större plats i förvaltningens ögon också. Innan hade vi varit en liten förvaltning som skötte sig själva. Nu var vi med i den stora gemensamma utbildningsförvaltningen. Det gjorde allt så mycket enklare, säger Sofie Andrésen.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.