Partille tennis slår ett slag för padel


Denny Bågenholm 2022-06-29

Ordförande Björn Huss ser fram emot öppnandet av de nya padelbanorna under hösten.
Bild:Denny Bågenholm
Ordförande Björn Huss ser fram emot öppnandet av de nya padelbanorna under hösten.

Marith Hesse, Stefan svensson och Tomas \
Bild:Denny Bågenholm
Marith Hesse, Stefan svensson och Tomas "polletten" Larson fich speltips av Carl-Magnus från Partille tennis.

Sandra Cronehag och Mikael Hansson från Partille Kommun hade den rätta känslan för padel.
Bild:Denny Bågenholm
Sandra Cronehag och Mikael Hansson från Partille Kommun hade den rätta känslan för padel.

PARTILLE | Under pandemin blev padel det trendigaste man kunde hålla på med. Det växte upp padelhallar som svampar ur jorden och varje ort med självaktning krävde en hall. Det var lång väntetid och höga priser. Nu har trenden planat ut, hallar läggs ner och priserna sänks. I detta läge öppnar Partille tennis tre nya padelbanor.

Partille tennis grundades på 80-talet när Björn Borg dominerade tennisen och alla undomar skulle pröva på tennis. Klubben var en sammanslagning av fyra klubbar; Partille Tennisklubb, Partille Tennissällskap, Porthälla Lawn Tennisklubb och Jonsereds Tennisklubb. Nu utökar klubben verksamheten för att även innefatta Padel. Lokalpressen fick bolla några frågor med ordförande Björn Huss i samband med smygpremiären.

Många lägger ner, men ni öppnar upp. Risk för dubbelfel?
– Självklart vill vi tjäna pengar på verksamheten, men vi är ingen kommersiell verksamhet utan en ideell förening som gör detta i samarbete med vår tennisanläggning. Tanken är att ge barn och ungdomar möjlighet att börja spela padel utan att det kostar en förmögenhet. Det ska fungera som ett komplement till vår tennisverksamhet och förhoppningsvis generera fler medlemmar.

Ungdomspanel till ett bra pris är tanken?
– Vi har inte satt några priser ännu utan det kommer vi bestämma under sommaren på nästa styrelsemöte. Klubben tycker det är viktigt med idrott och rörelse och därför ska vi göra padel tillgängligt för alla. De familjer som vill låta sina barn testa padel ska ha råd att göra det hos oss. Planen är att man blir medlem och tränar per termin med tränare, precis som vi gör med tennisen. men självklart ska vem som helst kunna hyra in sig per timme till ett bra pris.

Padel som NIU val på Partille Gymnasium i framtiden?
– Vi hoppas det kan bli verklighet, resurserna finns ju och gymnasiet har redan flera NIU utbildningar som bowling, handboll och fotboll. Det hade varit roligt med padel och tennis också i framtiden. Tänk en padelstjärna från Partille? Spanien och Argentina är ju världsledande på padel men Sverige är inte långt efter, så varför inte?

En tillfällig dipp för padeln?
– Efter pandemin där padel nästan var det enda man fick hålla på med har självklart intresset gått ner när alla år tillbaka på arbetet. Men vi ser också en ökad efterfråga bland våra medlemmar för att börja spela padel. Innan vi började bygga banorna ställde vi frågan till våra medlemmar och intresset var väldigt stort.

Padel är ganska lätt att börja med till skillnad från tennis?
– Ja, det är enklare att lära sig än tennis vilket tyder på att det finns en klar potential för att det kommer kunna växa bland ungdomar om man har råd att spela.

Hur har intresset varit, ni har inte öppnat riktigt än?
– Redan nu har vi haft uthyrt på helgerna när det kommit kompisgäng som hyrt alla tre banorna hela dagen och kombinerat detta med att äta och dricka gott. Tanken är att vi ska kunna ha en barservering och mat för att ytterligare höja upplevelsen för svensexor, födelsekalas och företagsevenemang.

Den officiella invigningen sker under tidig höst och det finns potential för game, set och match.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.