Samarbete skapar sommarjobb


Denny Bågenholm 2022-06-28

Kajsa Börjesson, Malin, Isabella, Robin, Felix, Simon, Chito och Maja Sjöberg har fullt upp under sommaren, Kajsa och Maja spelar numera i IK Baltichov. Irma Wester Kocanovic och Linn Linn Johansson från IK Sävehof saknas på bilden.
Bild:Denny Bågenholm
Kajsa Börjesson, Malin, Isabella, Robin, Felix, Simon, Chito och Maja Sjöberg har fullt upp under sommaren, Kajsa och Maja spelar numera i IK Baltichov. Irma Wester Kocanovic och Linn Linn Johansson från IK Sävehof saknas på bilden.

PARTILLE | Partille Kommun har tillsammans med Partille Gymnasiesärskola och IK Sävehof skapat sommarjobb till ungdomar som på några veckor under sommaren hållit Partilles gator och rabatter rena från skräp. “Det är viktigt att tänka på miljön, säger Robin Sten”

Under förra våren ställde Partille Kommun en fråga till Emil Berggren, sportchef på IK Sävehof om det fanns spelare i klubben som ville vara med i en satsning att ge sommarjobb till särskoleeleverna på Partille Gymnasium.

– Allt började redan förra sommaren med samma upplägg. Sävehof ansvarar för planeringen och att tillsätta arbetsledare. Det är i grunden ett initiativ från kommunen för att skapa fler sommarjobb. Det är en väldigt bra grej och det är ett väldigt roligt jobb att göra tycker både spelare och elever. Förra året var nästa alla elever med i vårt CSR projekt “handboll för alla” och i år är det ett par stycken som spelar handboll i Sävehof vilket jag tycker är väldigt kul, säger Emil Berggren.

– Det är jättekul att vara ute på dagarna och hjälpa till med att plocka skräp, idag har jag nästa fyllt en hel sopsäck alldeles själv, säger Malin Nicklasson.

– Det är bra att ta hand om miljön och när vi plockar upp skräpet slipper djuren skada sig eller äta plast och fimpar, det är bra säger Felix Hammarstedt.

Vi lämnar eleverna och arbetsledarna Maja Sjöberg och Kajsa Börjesson för nu ska gruppen vidare upp till Kåsjön för att plocka mer skräp, inte omöjligt att det kanske blir ett dopp med som avslutning på dagen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv ut



John Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.