30-årig man åtalas för mordförsök


Denny Bågenholm 2022-06-29

Mordförsöket inträffade på parkeringen vid E20
Bild:Denny Bågenholm
Mordförsöket inträffade på parkeringen vid E20

PARTILLE | 20 mars försöker en man döda en annan man på Parallellvägen i Partille. Ett samtal till SOS alarm inkommer strax efter midnatt från en kvinna. Hon säger att på parkeringen utanför sitt hus i riktning mot motorvägen har en person blivit knivhuggen i ansiktet.

Två personer har slagits utanför en bil på parkeringsplatsen. Målsägande är vaken och talbar men blöder kraftigt. Gärningsmannen har lämnat platsen men grips en kort stund senare i sin bostad i samma hus. Där påträffas även kniven som använts vid dådet. Den åtalade har försökt döda offret genom att sticka eller hugga honom med en kniv i huvudet så att han orsakades smärta, stor blodförlust och två sårskador på vänstra sidan av skallen med skador på pulsådror och små skador på vänstra hjässbenet. Hade hugget varit i halsen hade offret avlidit av sina skador.

Ett vittne till gärningen berättar
– Jag vaknade av att det var väsen ute på parkeringen och jag hörde en kvinnoröst och en
mansröst som gapade och skrek. Jag gick upp och kikade mellan gardinerna. Då såg jag en kille som stod och skakade på huvudet, på parkeringen. Jag tänkte inte så mycket mer på det utan var på väg och skulle lägga mig, då hörde jag min granne ropa från balkongen “Hur är det med dig? Då hörde jag hur han svarade att – Han har stuckit mig!”

Mannen åtalades 14 juni i Göteborgs Tingsrätt för misstanke till mordförsök alternativt grov misshandel.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.